Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

ingezonden Pompoenrisotto

 • Hoofdgerecht

 photo image_zpsc9181a20.jpeg

Ineke heeft met ons haar recept voor pompoenrisotto gedeeld. Het is een gezond, simpel en heel smakelijk gerecht dat echt niet zo moeilijk is als het lijkt. Ineke werd geinspireerd door het recept voor pompoenrisotto van Sharonna. Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

Pompoen risotto, voor twee
Voorbereiding 20 min. Bereiding : 20 min

Benodigdheden:

 • Halve fles pompoen
 • scheutje olijfolie, 1-2 el.
 • 1 – 2 eetl fijngesneden verse gember
 • kop zwarte olijven, zonder pit.
 • kopje fijngesneden koriander of peterselie
 • 150 gr risotto
 • flinke klont boter, liever geen margarine
 • 1 rood uitje fijn gesneden
 • 2 tenen knoflook, fijn gesneden of uit de pers
 • glas witte wijn of martini
 • halve liter bouillon van een blokje

Voorbereiden – klaarzetten :

Schil en snijd de pompoen in blokjes. Let op: was de pompoen vervolgens niet. Snipper het uitje, snijd de knoflook, de gember en de koriander fijn. Maak de bouillon in een steelpannetje en houd dit aan de kook.

Bereiden:

Giet een scheutje olie in een pan en voeg de pompoen toe. Laat dit vervolgens zachtjes smoren en vergeet niet om af en toe om te scheppen. Smelt in koekenpan met dikke bodem de boter en fruit hierin het uitje en de knoflook glazig. Voeg daarna de risotto toe en roer het goed door. “Bak” de risotto circa 2-3 minuten mee totdat alle rijstkorrels onder de boter zitten. Blus dit af met de wijn of martini. Als het vocht verdampt is, gaat er een lepel bouillon in. Blijf rustig roeren totdat vocht weer opgenomen is, dan voeg je weer een lepel bouillon toe. Ga zo door totdat de risotto helemaal goed is, ongeveer na 20 minuten. Vergeet niet om zo nu en dan de risotto door te roeren. Waarschijnlijk houdt je wat bouillon over. Proef na ongeveer 20 minuten of de risotto goed is. Inmiddels is de pompoen allang zacht maar de blokjes nog heel. Voeg bij de pompoen de gember, olijven en koriander toe. Even goed omscheppen en dan door de risotto scheppen. Warm het geheel samen op.

Tip: de vleesliefhebber kunnen er een bal gehakt bij serveren of er stukjes gerookte kip doorheen mengen.

Beetje anders?

Meng een flinke eetlepel honing met 1 of 2 olie en smoor daar de pompoen in. Laat dan de cilantro en olijven weg. Of maak een puree van de pompoen. Pas op, waarschijnlijk wordt het geheel dan te papperig.

Tip: Voor degene die dat roeren en er bijblijven maar niets vinden, het kan ook in de oven. Na het afblussen met de drank de hete bouillon in een keer opgieten. Het goed mengen, aan de kook laten komen en het in de voorverwarmde oven plaatsen. Voor een kwartiertje op 175/180 graden. Door mij nog nooit gedaan, of zo gegeten, maar wie weet.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken