Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ingezonden door Nicole – gevulde champignons

 photo IMG_9861_zps3b112ccc.jpeg

We hebben weer een heerlijk recept in onze mailbox ontvangen en ditmaal van Nicole. Nicole heeft ons haar recept voor gevulde champignons met monchou, paprika en lente-ui gestuurd. Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

Tijd: 10 min. + 15-20 min in de oven

Benodigdheden:

  • grote witte champignons
  • monchou (200 gram)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 paprika
  • plakjes ham / gerookte kip

Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden. Vervolgens maak je de champignons schoon met een theedoek. Trek de stammetjes uit de champignons, maak eventueel het gat nog iets groter met een mes. Smeer de champignons in met een beetje olijfolie en leg ze vervolgens in een ovenschaal. Zet de champignons voor 5-10 minuten in de oven.

Ga vervolgens door met het maken van de vulling. Hiervoor snijd je de paprika en lente uitjes in kleine stukjes en de kip (of ham) snijd je in kleine blokjes. Giet een scheutje olie in een koekenpan en bak de paprika, lente-ui en de kip of ham aan. Na ongeveer 5 minuten voeg je de monchou toe en meng je alles goed door elkaar. Zodra het 1 mengseltje is geworden en de monchou is warm, kun je met een lepel de champignons vullen. Zet de gevulde champignons voor circa 10 minuten in de oven en klaar!

Tip: Als je nog over hebt van de vulling dan kun je dit op wat bladerdeegplakjes leggen en dichtdrukken. Smaakt heerlijk!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken