Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Kerst – Aardappelwaaier met spek

  • Hoofdgerecht

Kerst: Aardappelwaaier met spek
We hebben weer een lekker kerstgerecht voor jullie, namelijk aardappelwaaiers met spek. Dit gerecht ziet er misschien ingewikkeld uit maar het is heel simpel om te bereiden. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Recept voor 2 aardappels
Tijd: 20 min. +  45 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 2 (kruimige) aardappels
  • 2 el olie
  • halve tl paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • 2-4 plakjes spek

Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Was/boen de aardappels vervolgens goed schoon. Je kunt de aardappels eventueel ook schillen. Leg de aardappel op een grote houten of metalen lepel om de inkepingen te maken. Maak met een scherp mes inkepingen die ongeveer 4-5 mm van elkaar af liggen. Snijd de aardappels dus niet helemaal door tot beneden. Kerst: Aardappelwaaier met spek
Als je klaar bent met de inkepingen maken in de aardappels, leg je ze in een kleine ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Meng in een bakje de olie met de kruiden.
Kerst: Aardappelwaaier met spek
Doe een paar stukjes spek in de inkepingen in de aardappel. Smeer de aardappels vervolgens in met de kruidenolie. Kerst: Aardappelwaaier met spek
Zet de aardappelwaaiers voor ongeveer 45 minuten in de oven totdat ze helemaal goed gaar zijn. Eventueel zou je de aardappels ook een paar minuten kunnen voorkoken.

Deze aardappelwaaiers kun je serveren met bijvoorbeeld ossenhaas en haricots verts met ontbijspek.

Op zoek naar meer kerstrecepten? 

Kerst: Aardappelwaaier met spekKerst: Aardappelwaaier met spek

Onze kookboeken