Kijkje achter de schermen week 27 – 2021

Ook deze week nemen we je in het kijkje achter de schermen weer mee in onze ‘avonturen’ van de afgelopen week. Van een theorietoets voor de brandweer, een nieuwe hobby voor Jorrit tot barbecueën en een groente bingo. Kijk je mee?

Maandagmorgen brachten we de kinders weer naar de gastouder om zelf de rest van de dag achter de computer door te kunnen brengen. Eind van de middag Melle en Eef weer opgehaald, lekker gegeten en nog wat gespeeld en toen was het voor de kleintjes alweer bedtijd. Vervolgens ging Jorrit in de tuin nog even zijn aantekeningen doornemen aangezien er de volgende dag een theorietoets gemaakt moest worden en ik ben in huis bezig gegaan met de was opruimen.

De volgende ochtend zelfde liedje, kinderen naar de gastouder en wij brachten weer de nodige tijd door in het kantoor. Tussen de middag kreeg Jorrit nog een collega van de brandweer op bezoek, die kwam gezellig lunchen en ondertussen konden ze even de theorie nog doornemen. Daarna heeft Jorrit nog wat twee recepten gemaakt voor de website en toen was het tijd om de kids weer op te halen. Niet veel later zat Jorrit in de auto richting Hattem om de theorietoets te maken en…. ook deze heeft ‘ie gehaald!

Terwijl Jorrit de hort op was, bracht ik de kleintjes naar bed en daarna ben ik aan de slag gegaan met een traktatie maken voor Eef. Want komende woensdag is gewoon al de laatste keer dat ze naar de peuterspeelzaal gaat. Na de zomervakantie gaat ze echt naar school, aaaah!!! Best spannend als ik heel eerlijk ben.

Woensdag kookdag! Het is ook deze keer gelukt om weer lekkere nieuwe recepten voor de website te maken. Waaronder een paar barbecue recepten, al vond Jorrit de spiesjes met mais niet echt een succes haha. Ik vond ze juist wel erg lekker. Eind van de middag, toen alle recepten op de foto stonden en we het eten hadden gedeeld met een vriendin, zijn we even naar Dronten gereden om even wat te halen bij de Hema.

Donderdag is er voornamelijk gewerkt en ondertussen werd er lekker geknutseld en kreeg Melle zijn eerste fruithapje. Wortel valt tot nu toe niet echt in de smaak, zoete aardappel is wel een succes en fruit vindt ‘ie heerlijk! Banaan, appel, het gaat er allemaal in als zoete koek. Bij Eef daarentegen… die lust alles op voorhand al niet… Fruit is ze overigens ook dol op, maar avondeten is wel een dingetje. Daarom zijn we sinds donderdag begonnen met de groente-fruit-en-avondeten-bingo. Benieuwd of het gaat helpen. Ze wil het nu in ieder geval wel allemaal proeven, dus dat scheelt al!

’s Middags ben ik nog even met Eef naar bataviastad geweest en ondertussen zat Jorrit thuis achter de computer en lag Melle lekker een tukje te doen. ’s Avonds had Jorrit nog een brandweeravond op de planning staan, dus die was weer tot laat van huis.

De volgende ochtend hebben we eerst nog wat dingetjes voor de site gedaan en daarna wat klusjes in en om het huis gedaan. ’s Middags zijn we nog naar een fietsenwinkel geweest, want Jorrit vond het een goed idee om het wielrennen weer op te pakken. Hij had immers nog niet genoeg hobby’s hahaha. Die avond moest er natuurlijk meteen een stukje gefietst worden.

Zaterdag is er nog meer gefietst, voetbal gekeken, buiten gespeeld en hebben we eten besteld. Zondag hebben we het huis een beetje aan kant gemaakt, in de jacuzzi geplonsd, poffertjes gemaakt op de bbq, boekje gelezen en bij vrienden langs geweest. ‘Kom we gaan lekker met de fiets, het gaat pas om 18:00u regenen….’ Fijn zo’n weerbericht…

Onze kookboeken

1 reactie op “Kijkje achter de schermen week 27 – 2021”
  • Laura

    Mag ik vragen hoe het groente-fruit-en-avondeten-bingo werkt?
    Wij zitten thuis ook met een moeilijke eter van bijna 4 jaar 🙈 wellicht kan dit ook voor ons helpen.

    Met vriendelijke groet Laura

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *