Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Krans van worstenbroodjes

  • Bakken

Krans van worstenbroodjes
Krijg je met Oud&Nieuw gasten over de vloer? Serveer dan deze super leuke krans van worstenbroodjes. Lekker met een beetje ketchup of mosterd erbij. Dit recept (eigenlijk geen recept te noemen) is echt super simpel om te maken, maar o zo lekker! Je kunt de knakworstjes ook vervangen voor bijvoorbeeld kaas (en ui), gehakt of mozzarella en tomaat.

Recept voor een krans van 16 worstenbroodjes
Tijd: 15 min. + 20 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 16 mini knakworstjes (of meer/minder)
  • 4 bladerdeegvelletjes (ontdooid)
  • beetje melk of 1 ei
  • evt. kruiden zoals Italiaanse kruiden of paprikapoeder

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Snijd daarna de bladerdeegplakjes in vier stukken. Leg op elk stukje bladerdeeg een knakworstje.
Krans van worstenbroodjes
Rol het bladerdeeg goed op en druk het bladerdeeg dicht, ook aan de zijkanten. Ga zo door totdat de worstjes en het bladerdeeg op is. Krans van worstenbroodjes
Leg bakpapier op een bakplaat. Leg de worstenbroodjes in de vorm van een krans tegen elkaar aan. Smeer vervolgens het bladerdeeg in met een beetje ei of melk. Zet circa 20-25 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi bruin is. Krans van worstenbroodjes
Na ongeveer 20 tot 25 minuten is het bladerdeeg mooi goudbruin. Serveer de krans met een bakje ketchup in het midden. Je kunt natuurlijk ook een grotere of kleinere krans maken.

Op zoek naar meer hapjes voor Oud&Nieuw? Bekijk hier ons receptenoverzicht met hapjes voor de jaarwisseling.
Krans van worstenbroodjes
Krans van worstenbroodjes

Onze kookboeken