Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

kruidnoten (pepernoten)

  • Bakken
  • 6 personen
  • 40 min. bereidingstijd
    15 min. oventijd
kruidnoten, pepernoten

Kruidnoten of pepernoten? Hoe dan ook: denk je aan Sinterklaas, dan denk je toch al snel aan kruidnoten toch? Wist je dat je ze zelf heel gemakkelijk kunt maken? Leuke bezigheid met de kids in het weekend. Niet teveel deeg snoepen tussendoor he 😉 Deze kruidnotenfudge is trouwens ook erg lekker!

verschil kruidnoten en pepernoten

Wist je dat er een verschil zit tussen pepernoten en kruidnoten? Pepernoten zijn meer blokjes, zijn wat taai en smaken naar anijs. Kruidnoten, dat zijn die knapperige kleine ‘koekjes’ zoals hierboven op de foto. Zelf kwamen we er pas onlangs achter dat het niet hetzelfde was haha. Altijd gedacht dat een pepernoot gewoon taaitaai was.

Aan de slag met de kruidnoten!

Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de boter daarna in blokjes. Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed met je handen tot een mooie deegbal. Pak het deeg in met wat vershoudfolie en leg dan circa 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier (of bak de kruidnoten in twee rondes). Maak van het deeg kleine balletjes en verdeel die vervolgens over de bakplaten. Laat tussen de balletjes wat ruimte over. Druk de deegballetjes iets platter met je vingers of met de achterkant van een lepel. Bak de kruidnoten 15-20 minuten in de oven. Even laten afkoelen en klaar!

Ook lekker: gevulde speculaas!

kruidnoten, pepernoten

Bewaar het recept op Pinterest en bekijk hier onze andere Sinterklaas recepten.

kruidnoten, pepernoten
meer lekkers:

Sinterklaas bananenbrood

Sinterklaas toetje

Sinterklaas cupcakes

Onze kookboeken

11 reacties op “kruidnoten (pepernoten)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.