Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Lekker bijgerecht: gepofte aardappel

  • Hoofdgerecht

Met aardappel kan je echt alle kanten op. Eén van mijn favoriete bereidingen met aardappel is de gepofte aardappel. We eten niet heel vaak gepofte aardappels maar als we het dan wel een keertje eten maken we niet de traditionele gepofte aardappel. Deze keer hebben we een gepofte aardappel gevuld met roomkaas, bieslook, geraspte kaas en kipreepjes gemaakt en het was heerlijk!

Tijd: 30 min.
Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

  • 2 pofaardappelen of 2 grote aardappelen
  • 2 eetlepels roomkaas
  • verse bieslook
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • klein scheutje melk
  • eventueel kipreepjes/hamreepjes

Bereidingswijze:

Begin met het poffen van de aardappelen. Ik heb zelf pofaardappelen gebruikt die ongeveer 10/11 minuten in de magnetron moeten. Je kan ook de aardappels apart in aluminiumfolie wikkelen en vervolgens 45-60 minuten in de oven zetten op 200 graden. Snijd daarna de verse bieslook fijn,

Doe de bieslook in een diep bord en voeg de roomkaas en de geraspte kaas toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Als de aardappels gepoft zijn, snijd je ze verticaal doormidden en hol je de binnenkant van de aardappel uit.

De binnenkant van de aardappel voeg je toe aan de roomkaas en geraspte kaas. Meng alles goed door elkaar en voeg ook een klein scheutje melk en eventueel kipreepjes of hamreepjes toe.

Als alles goed gemengd is schep je het aardappelmengsel terug in de aardappel. Eventueel kan je nog een klein beetje geraspte kaas over de aardappels strooien.

Zet de gepofte aardappels voor ongeveer 10-15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Cola kip”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.