Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Lekker en Simpel test de Airfryer XL

 photo PicMonkeyCollage2_zpsa0d93c74.jpg

Nog niet zo lang geleden konden jullie in dit artikel lezen dat wij heel erg enthousiast waren over de Airfryer. Naar aanleiding van onze recensie kregen wij veel vragen/opmerkingen over de grootte van de Airfryer en dat deze niet voor meer dan 2 personen is. We hebben nu de Airfryer XL getest en als je benieuwd bent naar onze bevindingen, lees dan gauw verder!

Nog even de Airfryer in het kort

De Airfryer is te vergelijken met een friteuse. Maar dan net even anders. Het nadeel van een frituurpan is die vieze stinkende olie. Met de Airfryer heb je daar bijna geen last van want je hebt geen tot nauwelijks olie nodig. Je kunt daardoor op een gezondere manier, onder andere snacks en frietjes, bereiden.

De Airfryer vs de Airfryer XL

  • Op het eerste gezicht lijkt de Airfryer XL niet veel groter in omvang dan ‘gewone’ Aifryer, totdat je het mandje uitschuift.In de Airfryer XL past ongeveer 30 tot 50 procent meer.
  • De Airfryer XL een mooi digitaal schermpje waar de ‘gewone’ Airfryer 2 draaiknoppen heeft om de tijd en de temperatuur in te stellen.

 photo IMG_3124_zpsc16fe269.jpg

 

Links de Airfryer XL – Rechts de ‘gewone’ Airfryer 

  • Qua geluid maakt de Airfryer XL even veel geluid.
  • De Airfryer XL doet iets langer (een paar minuten) over het voorverwarmen, waar de ‘gewone’ Airfryer in ongeveer 4 minuten voorverwarmd is.
  • Beide Airfryers doen even lang over het bereiden van etenswaren zoals frietjes, groenten, vlees en vis. Al het eten dat we tot nu toe getest hebben in de Airfryer XL, komt zo goed als hetzelfde uit beide Aifryers.
  • De Airfryer XL verbruikt ongeveer 1900 watt en de kleinere Airfryer gebruikt ongeveer 1350 watt.

De conclusie:

Als je een huishouden hebt van 1 of 2 personen heb je aan de ‘gewone’ Airfryer (inhoud 600 gr) genoeg! Ben je thuis met meer personen, dan raden wij de Airfryer XL zeker aan! Met de XL versie kun je namelijk makkelijk voor 4 personen onder andere een berg met frietjes bereiden. Ook heb je weinig last van een frituurlucht en kunnen de onderdelen die vies worden in de vaatwasser.

Onze kookboeken