Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Lekker en Simpel test groentefriet

 photo IMG_0250_zps72863901.jpg

Een tijdje geleden ontvingen wij een zak met groentefriet. Toen wij op Instagram vroegen of jullie benieuwd waren naar een review, zeiden jullie massaal ja! Lees gauw verder wat wij van de groentefrietjes vonden!

Even iets meer over groentefriet
Deze groentefriet bevat geen aardappel maar is gemaakt van witte bonen, wortel en mais. Het verschil tussen ‘gewone’ frietjes en groentefrietjes is dat groentefrietjes minder calorieën en koolhydraten bevat. Daarnaast is groentefriet rijk aan vezels, eiwitten en mineralen en bevatten ze geen toegevoegde suikers en kunstmatige stoffen.

 photo IMG_0242_zps3845523a.jpg

Uit onderzoek is gebleken dat maar 1 procent van de kinderen de dagelijkse hoeveelheid groenten eet. Door zo nu en dan de gewone frietjes (of aardappeltjes/rijst/pasta) te vervangen voor groentefrietjes heeft een kind al gauw meer dan 50 procent van de dagelijkse hoeveelheid vezels binnen. De groentefrietjes zijn een grote bron van vezels en wij zouden de groentefrietjes niet aanraden als alternatief voor groente maar meer als een lekkere vervanger voor aardappeltjes.

Hoe bereid je de frietjes?
De groentefrietjes kun je rechtstreeks vanuit de diepvries bereiden in de oven, frituur of Airfryer. Zelf hebben wij gekozen om de frietjes te bereiden in de Airfryer maar ook in de oven zijn ze in ongeveer 14 minuutjes klaar.

Maar nu het allerbelangrijkste: hoe smaakt het?
Als we de zak open maken zijn we eigenlijk een beetje verbaasd dat de frietjes oranje van kleur zijn. We warmen onze airfryer voor en vervolgens kunnen de groentefrietjes erin. Ongeveer 12 minuten later zijn de frietjes klaar en het ruikt lekker! We zijn super benieuwd naar de smaak, dus we vallen meteen aan! We zijn blij verrast want de smaak van de frietjes zijn lekker! De groentefrietjes hebben zeker een andere smaak dan ‘gewone’ aardappelfrietjes maar dat maakt ze niet minder lekker. De groentefrietjes komen zeker vaker bij ons op tafel! Ideaal als je weinig tijd hebt om te koken, portie groentefrietjes in de oven/airfryer, stukje vlees/vis erbij en een salade!

De groentefriet is te vinden in het vriesvak van alle Plus supermarkten en daarnaast te koop bij de grotere AH filialen. Voor 2,99 euro koop je een zak van 600 gram groentefrietjes.

 photo IMG_0244_zpsdb0b0959.jpg

 photo IMG_0245_zps21482529.jpg

Onze kookboeken

10 reacties op “Lekker en Simpel test – Tefal Slowjuicer”
 • ik houd ook niet zo van stukjes in sappen, dus ben nu toch voor een slowjuicer aan het kijken. meer mensen ervaringen met deze of met andere – goedkopere – slowjuicer? ik zie ze ook voor 80 euro van princess of tristar? fijne recensie, want ik was vooral bang dat zo’n ding veel lastiger is schoon te maken dan een blender.

  • Lekker en Simpel

   Wij hebben zelf ook de slowjuicer van Princess gehad en die werkt opzich ook prima. Alleen je moet het fruit geloof ik wel wat kleiner snijden.

 • Het lijkt me erg handig én lekker, maar ik hik nogal tegen de prijs aan! Eerlijk gezegd vind ik hem heel erg duur! Per slot van rekening maakt hij alleen ma:-):-)ar sap! Dus ik pas even.
  Fijn weekend iedereen.
  Groetjes, Marja.

  • Lekker en Simpel

   Klopt, het is een hele investering! Er zijn ook nog goedkopere slowjuicers op de markt, maar ik weet niet wat voor kwaliteit die hebben.

 • Leuk idee om zo’n hele kan te maken! kun je je visite eens een keer wat anders aanbieden 🙂

 • klinkt nice! ook fijn dat het schoonmaken niet zo’n hels karwei is!

 • Judith

  Ik heb voedingsleer gehad op school. Hierbij heb ik geleerd dat vitamines snel vluchtig zijn. Dit zou betekenen dat hoe je ook een sap maakt de vitamines snel vertrokken zijn. Dus of dit echt zo gezond is.

 • Klinkt goed! Ik heb de groene smoothie geprobeerd, maar vond die stukken erin zo vies. Misschien is dit wel een goede oplossing voor mij! 🙂

  • Lekker en Simpel

   Dan is dit denk ik wel meer iets voor jou. Jorrit houdt namelijk helemaal niet van stukjes in zijn drinken maar hij vindt het sap uit de slowjuicer erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *