Achter de schermen week 47 – 2020

Ook vandaag is het weer tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen waarin we laten zien wat we afgelopen week hebben uitgespookt. Van het bakken van oliebollen en de eerste kerstversiering ophangen tot de aankondiging van het ‘Mijn Receptenboek’, kijk je mee?

Maandagmorgen ging Eef zoals gewoonlijk weer naar de gastouder en zaten wij in spanning… want we stonden op het punt om ons nieuwe project, het ‘Mijn Receptenboek‘ aan te kondigen. Spannend! Niet veel later kwamen er zoveel leuke reacties binnen en ook al een heleboel bestelling, zo super leuk!!

Aangezien Jorrit heel licht snotterig uit z’n bed kwam die ochtend, het zekere voor het onzekere genomen en even een testje gedaan. Gelukkig negatief.

De rest van de dag zijn we druk bezig geweest met beantwoorden van de reacties en vragen over het ‘Mijn Receptenboek’ en hebben we nog wat andere klusjes op de computer gedaan.

Dinsdag gingen we verder achter de computer en daarna zijn we nog even de keuken in gegaan om wat recepten te maken. Tussen de middag nog even een lekker zoete aardappelsoepje gemaakt. Ben helemaal verslaafd aan dit soepje momenteel! Staat zeker wel twee keer per week op tafel.

Woensdagochtend is Jorrit nog even met z’n mountainbike richting het bos van Harderwijk gereden om even een rondje te scheuren. Ondertussen stond ik in de keuken om nieuwe recepten te maken.

Even later ging ook Jorrit aan de slag en stond hij hartige oliebollen te bakken. We moesten even aan het idee van een hartige oliebol wennen, maar na de eerste hap waren we om. Erg lekker! Recept komt over een paar weekjes op de site.

Ook donderdag zijn we om beurten druk bezig geweest voor de website. Zo was de een met Eef aan het spelen en de ander zat achter de computer. Eind van de middag moest er vroeg gegeten worden, want Jorrit ging weer naar de brandweer. Die dag stond de eerste echte lesdag op de planning.

Vrijdag hebben we nog wat laatste klusjes gedaan en verder lekker in en om het huis gerommeld. Jorrit heeft nog een rondje gemountainbiket en daarna hebben we een tekening gemaakt voor Sint en Piet, want Eef mocht haar schoen zetten. Maar toen ontstond er een probleem… Want het paard van Sinterklaas zou niet van groene appels houden aldus Evi. Je raadt het al… we hadden alleen maar groene appels in huis. Uiteindelijk de Sint opgebeld om even te overleggen, groene appels bleken toch geen probleem dus Eef kon lekker gaan slapen hahaha.

Zaterdag hebben we klusjes in huis gedaan, van het ophangen van een CO-melder, schoonmaken en nog wat van die dingen waar je eigenlijk niet veel zin in hebt maar die toch een keer moeten gebeuren. Later die dag ging Eef gezellig uit logeren bij haar nichtjes en zo hadden wij een avondje niks en eindigde we met een pizza op de bank met een klein potje voetbal op tv.

De volgende dag begon voor Jorrit met huiswerk. Toen Eef weer thuis kwam werden er flinke hutten gebouwd en hebben we wat kerstverlichting opgehangen buiten.

Afgelopen week is er ook weer lekker gebakken! Zo zijn er veel baksels uit ons bakboek ZOET gemaakt, maar ook de pumpkin pie en de kruidnoten brownie blijven populair.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *