Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Lekkere pasta-ovenschotel met broccoli

  • Hoofdgerecht

Lekker recept voor een pasta gerecht uit de oven. Ik vind het heerlijk om doordeweeks, als je niet al te veel tijd hebt, een lekkere maar simpele ovenschotel te maken zoals deze pasta-ovenschotel met broccoli, pasta, een heerlijk kaassausje, ui en rode peper. Als je niet van broccoli houdt kan je deze ovenschotel ook maken met bijvoorbeeld bloemkool. Een lekker recept en simpel te bereiden!

Tijd: 20 min + 25 min. in de oven
Dit recept is voor: 3 tot 4 personen.

Benodigdheden:

  •  350 gram penne
  • 300 gram broccoli (ik heb een zakje broccoli gekocht)
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500-550 ml melk
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

Begin met het opzetten van een pan water voor de pasta en begin daarna met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Ik kook ondertussen de broccoli in het zakje in de magnetron totdat deze een beetje zacht is. Ik hou zelf van zachte broccoli dus ik kook hem in de magnetron voor ongeveer 6 minuten.

Als het water kookt voeg je de pasta toe en kook je deze volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd ondertussen een uitje en de rode peper fijn. Maak daarna de kaassaus. Smelt eerst de boter in een pannetje op een laag vuurtje. Voeg dan de bloem toe en roer het goed door. Laat de bloem met de boter even gaar worden en voeg dan de melk toe. Roer het geheel goed door en zet het vuur iets hoger. Als het sausje een beetje warm is geworden voeg je wat geraspte kaas door. Roer dit weer goed door en voeg weer wat kaas toe als de andere geraspte kaas gesmolten is. Ga zo door totdat het sausje naar keuze is.

Als de pasta klaar is met koken, giet je deze af en schep je de pasta in een grote ovenschaal.

Als de broccoli ook klaar is met koken snijd je deze eventueel nog wat kleiner en roer je deze door de pasta in de ovenschaal.

Als het sausje ook klaar is giet je ongeveer de helft in de ovenschaal en roer je dit goed door. Voeg nu ook het gesnipperde uitje en het rode pepertje toe. Roer alles nogmaals goed door en giet daarna de rest van de saus over de ovenschotel. Als je wil kan je eventueel nog een klein beetje geraspte kaas over de ovenschotel.

De ovenschotel kan nu voor ongeveer 25 minuten de oven in. Na 25 minuten is de ovenschotel klaar en serveer je deze lekker met een salade, mmm!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken