Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Loempia’s uit de Airfryer

  • Snacks

Loempia's uit de Airfryer
Een tijdje geleden hebben wij een oproep geplaatst waarin wij insiders zochten die samen met ons de Philips Airfryer wilden uittesten. Inmiddels zijn we een paar weken verder en hebben wij lekker met de Airfryer geëxperimenteerd. Zo ontdekten we dat je met dit apparaat hele lekkere loempia’s kunt maken. Ook onze tien bezoekers die een Airfryer mochten uittesten, hebben niet stil gezeten.

Wij hebben al een jaar of twee een Philips Airfryer in huis. Eerlijk gezegd gebruikten we hem in het begin vooral voor het bakken van frietjes en snacks. Inmiddels hebben we de Airfryer echt herontdekt. Naast krokante frietjes en snacks bakken we nu ook broodjes, croissantjes, kip- en kaasschnitzels, tosti’s en aardappelkroketjes met dit fijne apparaat. We zijn echt super blij met de Airfryer, want het is een heel veelzijdig apparaat waarmee je echt niet alleen maar frietjes kunt bakken. Afbakbroodjes zijn bijvoorbeeld in zo een 4 minuten mooi bruin gebakken. Daarnaast hoef je de Airfryer niet lang te laten voorverwarmen en kunnen de onderdelen die vies worden in de vaatwasser. En misschien nog wel het allerbelangrijkste is dat bijvoorbeeld frietjes en snacks écht krokant worden wanneer je ze bakt in de Philips Airfryer.

Onze tien bloginsiders hebben ook een Airfryer ontvangen en zijn hier uitgebreid mee aan de slag gegaan. Met de hashtag #airfryerfans hebben we alle lekkere creaties kunnen volgen op social media. Echt heel erg leuk om te zien dat zij net zo enthousiast zijn als wij!

Loempia’s uit de Philips Airfryer

Recept voor 6-8 loempia’s
Tijd: 20 min. + 8 min. in de Airfryer

Benodigdheden:

  • 150 gr prei
  • 1 paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr taugé
  • 2 el ketjap manis
  • Snufje zout en peper
  • 6-8 filodeegvellen (ontdooid)

Bereidingswijze:
Snijd de prei, paprika, ui en knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook aan. Voeg na circa 2 minuten de prei en paprika toe. Bak dit ongeveer 4-5 minuten aan. Voeg dan de taugé en de ketjap manis toe. Zet na ongeveer 2 minuten het vuur uit. airfryer-loempia1. Schep 2-3 lepels van de groenten op een velletje filodeeg. 2. Rol het filodeeg een stukje op. 3. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen. 4. Rol het filodeeg verder op. Smeer op het laatste stukje filodeeg een beetje water zodat de loempia dicht blijft zitten. Maak zo de rest van de loempia’s.Loempia's uit de AirfryerVerwarm de Airfryer voor op 200 graden. Bak de loempia’s in ongeveer 8 minuten bruin en gaar. Serveer de loempia’s met een bakje sweet chili saus.

Tip: voeg ook eens wat stukjes kip of ham toe aan de loempia.Loempia's uit de AirfryerEén van de opdrachten die onze bloginsiders kregen was het bakken van Aviko SuperCrunch Airfryer frites. De meeste konden niet wachten en doken meteen de keuken in. Iedereen was laaiend enthousiast, echt super leuk om te zien!schermafbeelding-2016-11-24-om-15-45-34 schermafbeelding-2016-11-24-om-15-45-50 schermafbeelding-2016-11-24-om-15-45-21
schermafbeelding-2016-11-24-om-15-46-51
Een klein oproepje voor onze bloginsiders: ga lekker door met het delen van recepten voor de Philips Airfryer. Vergeet niet om de hashtag #airfryerfans te gebruiken en ons te taggen zodat we al jullie creaties kunnen zien.

Dit artikel is in samenwerking met Philips.

Onze kookboeken