Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Moederdag ontbijt

  • Lunch

Voor het eerst moederdag met twee kids! Dat vraagt natuurlijk om een extra lekker verwenbrunch ;). Evi is de laatste dagen samen met papa druk bezig geweest om een heerlijke brunch voor te bereiden. Want met een baby in huis, zijn we altijd al vroeg uit de veren, dus een uitgebreid ontbijt komt er op de vroege ochtend niet van. Daarom een moederdag brunch. Evi heeft het, met een klein beetje hulp van papa, allemaal zelf gedaan, van knutselen en een cadeautje inpakken tot de tafel dekken en het versieren van een eigen Blue Band kuipje.

Ook zin in een lekker verwenontbijt? We delen in dit artikel een aantal hele lekkere ontbijt tips! Van een een ontbijt sandwich met fruit, gevulde croissantjes tot lekkere kleine pannenkoekjes. 

De ‘ontwerp-je-eigen-kuip-actie’

Blue Band heeft een super leuke actie in het leven geroepen. Je kunt nu namelijk al je creativiteit de vrije loop laten en je eigen Blue Band kuipje ontwerpen. Bij aankoop van een kuipje Blue Band krijg je een gratis sticker kleurplaat die je kunt versieren, of je kunt via Blueband.nl een kleurplaat downloaden. Dan is het alleen nog een kwestie van versieren en jouw creatie(een platte versie van de kleurplaat) uploaden op de website van Blue Band… en wie weet staat jouw kuipje dit najaar dan wel te shinen in het koelvak bij de supermarkt! Hoe tof zou dat zijn?! Voor nu kun je jouw eigen meesterwerk ook alvast op je tafel zetten na het uploaden. Knip hiervoor de zijdes uit, plak ze op de kuip en klaar ben je!

En dan nu de recepten!

Ontbijt sandwich met fruit

Benodigdheden: 

Bereidingswijze: 
Smeer een laagje Blue Band Goede Start op een boterham. Was en snijd een aantal aardbeien in plakjes. Verdeel de plakjes aardbeien over de boterham. Schil een kiwi en snijd in plakjes. Leg de plakjes kiwi bovenop de aardbeien plakjes. Leg nu een boterham er bovenop en besmeer ook de bovenkant van dit sneetje brood met een laagje Blue Band Goede start. Dan weer wat plakjes aardbei en kiwi en tot slot leg je de laatste boterham erop. Snijd de ontbijt sandwich schuin doormidden. 

Ontbijt sandwich met pindakaas en banaan

Benodigdheden: 

Bereidingswijze: 

Smeer een laagje Blue Band Goede Start op een boterham en daarna een laagje pindakaas erover. Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de boterham met pindakaas. Leg dan de volgende boterham erop en smeer ook hier een laagje Blue Band en pindakaas op. De laatste stukjes banaan erop en dan leg je de laatste boterham er bovenop. Snijd de sandwich schuin doormidden. 

Carrot cake pannenkoekjes

Benodigdheden: 

  • 150 gr kwark
  • 2 eieren
  • 60 gr bloem
  • 25 gr peen julienne
  • 1 tl bakpoeder
  • halve tl kaneel

Voor de topping: 

  • 50 gr roomkaas naturel
  • 10 gr poedersuiker

Bereidingswijze: 

Klop de eieren samen met de kwark. Klop de bloem, kaneel, en bakpoeder er doorheen. Meng tot slot nog de peen julienne door het beslag. Giet een scheutje Blue Band vloeibaar in een pan en bak ongeveer drie kleine pannenkoekjes per keer. Ga zo door tot het beslag op is. Mix voor de topping beetje voor beetje de poedersuiker door de roomkaas. Schep hiervan wat op de pannenkoekjes en klaar!

carrot cake pannenkoekjes

Andere lekkere ontbijt ideeën: 

Ontwerp je eigen kuip! 

We zijn heel benieuwd wie er aan de slag gaat met het ontwerpen van een eigen kuipje. Check voor alle voorwaarden rondom de actie ook nog even de website van Blue Band. Laat je ons weten hoe jullie kuipje is geworden? Deel jullie creatie en tag @Blueband_nl (of #samenmetblueband). 

Dit artikel is in samenwerking met Blue Band

Onze kookboeken