Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
pittige curry met kip

Pittige curry met kip en kikkererwten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 30 min. bereidingstijd

pittige curry met kip

Curry’s, wij zijn er gek op! Ze staan dan ook regelmatig hier op tafel. Het fijne van een curry is dat je er zo makkelijk mee kunt variëren. Tot voorkort was de curry met zoete aardappel favoriet, tot het moment dat we een hap namen van deze pittige curry met kip, zooo lekker! 

Wat deze pittige curry extra lekker maakt is de toevoeging van Heinz Tomato Frito Creations met gekarameliseerde ui en sjalot. De basis van dit nieuwe product is de welbekende Heinz Tomato Frito, hiervoor worden knoflook en ui 2,5 uur zachtjes in olijfolie gebakken en daarna vermengd met 100% zongerijpte tomaten. Om het extra lekker te maken zijn er ook nog gekarameliseerde uien en sjalotten aan toegevoegd. Hierdoor heeft de curry een rijke smaak én bespaart het ons ook nog eens tijd omdat we niet zelf de ui hoeven te snipperen en daarna te karamelliseren. De Heinz Tomato Frito Creations zijn er drie hele lekkere verschillende smaken, namelijk: 

  • Heinz Tomato Frito Creations with Roasted Garlic extract and Mediterranean Herbs
  • Heinz Tomato Frito Creations with Roasted Peppers & Unions
  • Heinz Tomato Frito Creations with Caramelised Unions & Shallots 

En dan nu het recept!

Aan de slag met de pittige curry met kip!

Snijd de kipfilet in stukjes, net zoals de rode peper en paprika’s. Breng de kip op smaak met een snufje peper. Verwarm een beetje boter of olie in een braadpan. Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan. Voeg daarna de paprika en rode peper toe. Bak dit 2 minuten mee en voeg dan de Heinz Tomato Frito Creations met gekarameliseerde ui en sjalot, de kokosmelk en garam masala toe. Meng alles door elkaar en laat dit minimaal 15 minuten pruttelen (zonder deksel). 

ook ondertussen de rijst volgens de instructies op het pak. Voeg dan de kikkererwten toe aan de saus en laat nog 5 minuten mee pruttelen. Zet het vuur uit en serveer de rijst met de pittige curry en wat verse koriander. 

Je kunt Heinz Tomato Frito Creations niet alleen voor deze pittige curry met kip gebruiken maar het is ook de perfecte basis voor bijvoorbeeld een pastasaus, op een pizza of in chili con carne. Wij hebben sinds kort standaard een fles in onze voorraadkast staan!

Pittige curry met kip
Pittige curry met kip

Dit artikel is in samenwerking met Heinz.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Turks brood met tonijn”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.