Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pulled chicken

  • Hoofdgerecht

Pulled chicken
Dit recept voor pulled chicken op een broodje met koolsalade is écht verrukkelijk en een absolute aanrader! Je hebt wel wat meer tijd nodig om dit recept te maken, dus ik zou het zelf in het weekend maken. Zelf pulled chicken maken is niet moeilijk maar vergt dus wel wat meer tijd.

Recept voor 2-3 personen
Tijd: 15 min. + 1 uur in de oven

Benodigdheden:

  • 4 kippendijen
  • 1 flesje barbecuesaus (200 ml)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gr boter
  • snufje peper en zout

Serveren op een broodje met koolsalade of ijsbergsla.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng de kippendijen op smaak met zout en peper. Snijd de ui in halve ringen. Smelt de boter in een pan en bak de kippendijen rondom bruin. Haal ze vervolgens uit de pan. Bak de ui en uitgeperste tenen knoflook in dezelfde pan aan. Als de ui glazig is, voeg je de kippendijen en de barbecuesaus toe. Meng alles door elkaar en zet het vuur uit. Ik gebruik zelf een braadpan van Le Crueset die ook in de oven kan. Ik zet de deksel op de pan en zet de pan ongeveer 1 uur in de oven. Na 30 minuten schep ik even alles goed door en zet ik het geheel nog 30 minuten in de oven (dus in totaal 1 uur).

Tip: heb je geen pan met een deksel die in de oven kan? Schep alles dan in een ovenschaal en dek het geheel af met aluminiumfolie.
Tip: je kunt dit gerecht ook in een Crock Pot maken in plaats van in de oven. Zet de Crock Pot 35 minuten op de ‘manual’ stand op ‘high’ met het ventiel dicht.
Pulled chicken
Ondertussen kun je de koolsalade maken. Na ongeveer 1 uur haal je kip uit de oven. Trek met behulp van 2 vorken de kip uit elkaar. We kregen van een bezoeker een tip voor het plukken/pluizen van de kip. Schep alle stukken kip in een kom en gebruik een eletrische mixer (met een garde) om razendsnel te kip te plukken. Het klinkt heel gek, maar het werkt erg goed! Schep de kip daarna terug bij de saus.
Pulled chicken
Serveer de pulled chicken op een broodje met koolsalade. Eet smakelijk!
Pulled chicken
Pulled chicken

Onze kookboeken

30 reacties op “Pulled chicken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.