Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

pesto recept

  • Dressings, sauzen & dips
  • 2 personen
  • 10 min. bereidingstijd
pesto recept

Pesto maken, het is niet moeilijk en zoveel lekkerder dan een potje uit de supermarkt. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om dit lekkere recept zelf te maken. Gebruik je zelfgemaakte pesto eens voor pasta kip pesto.

aan de slag met de pesto!

Begin met het roosteren van ongeveer twee eetlepels pijnboompitjes. Doe dit in een koekenpan zonder boter of olie op een redelijk hoog vuurtje. Als de pijnboompitten mooi bruin zijn geworden, kun je het vuur uitzetten. Doe de basilicum, pijnboompitjes, scheut olijfolie, 1 teen knoflook (schoongemaakt) en 2 el Parmezaanse kaas in een keukenmachine of mengbeker. Hak alles goed fijn. Is het te droog, voeg er dan nog wat olijfolie aan toe.
Zelf pesto maken

Bewaar een week in de koelkast, afgedekt, met een klein laagje olie erop

pesto maken

Volg ons ook op Pinterest en sla daar dit recept op!

zelfgemaakte pesto
ook lekker:
hartige taart kip pesto

Hartige taart met kip pesto

Kip pesto pastasalade

Onze kookboeken

13 reacties op “pesto recept”
  • Sanne

    Niet alleen is deze pesto heerlijk, maar hij blijft ook goed in de vriezer. Heb vandaag een restje pesto gebruikt dat ik een maand geleden had ingevroren, en je ziet en proeft werkelijk geen enkel verschil. In plaats van je basilicum plant te laten woekeren, kan je dus de blaadjes oogsten wanneer ze op hun mooist zijn en er pesto van maken die je in de vriezer gooit voor later. Ideaal!!!
    P.S. Ik doe er voor mezelf iets zout bij, maar mijn opa volgt een zoutarm dieet en voor hem is dit recept veel beter dan pesto uit een potje. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.