pesto maken

Zelf pesto maken

 • Dressings, sauzen & dips

Zelf pesto maken
In dit recept laten wij jullie zien hoe je zelf pesto kunt maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om zelf pesto kunnen maken. Het is super simpel en zoveel lekkerder als je het zelfgemaakt. Deze pesto smaakt heerlijk in bijvoorbeeld pasta kip pesto.

Recept voor 2-3 personen
Tijd: 5-10 min.

Benodigdheden: 

 • 30 gram verse basilicum
 • 2 el pijnboompitjes
 • scheut olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 2 el Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereidingswijze:

Begin met het roosteren van ongeveer twee eetlepels pijnboompitjes. Doe dit in een koekenpan zonder boter of olie op een redelijk hoog vuurtje. Als de pijnboompitten mooi bruin zijn geworden, kun je het vuur uitzetten. Doe de basilicum, pijnboompitjes, scheut olijfolie, 1 teen knoflook (schoongemaakt) en 2 el Parmezaanse kaas in een keukenmachine of mengbeker. Hak alles goed fijn. Is het te droog, voeg er dan nog wat olijfolie aan toe.
Zelf pesto maken
Tip: wanneer je de pesto als dressing/saus wilt gebruiken kun je deze mengen met 2 el creme fraîche.
Zelf pesto makenVolg ons ook op Pinterest!

Onze kookboeken

13 reacties op “Zelf pesto maken”
 • Sanne

  Niet alleen is deze pesto heerlijk, maar hij blijft ook goed in de vriezer. Heb vandaag een restje pesto gebruikt dat ik een maand geleden had ingevroren, en je ziet en proeft werkelijk geen enkel verschil. In plaats van je basilicum plant te laten woekeren, kan je dus de blaadjes oogsten wanneer ze op hun mooist zijn en er pesto van maken die je in de vriezer gooit voor later. Ideaal!!!
  P.S. Ik doe er voor mezelf iets zout bij, maar mijn opa volgt een zoutarm dieet en voor hem is dit recept veel beter dan pesto uit een potje. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *