Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Restjes groenten over?

 photo PicMonkeyCollage_zps584d85e7.jpg

Heb je ook wel eens wat stukjes groenten over aan het eind van de week en weet je dan niet wat je ermee moet? In dit artikel geven we jullie een paar tips wat je met stukjes overgebleven groenten kunt maken. Wat voor lekkers maak jij met restjes groenten?

Aan het eind van de week hebben wij vaak wat restjes groenten over zoals een stukje courgette, paprika en een halve rode peper. Soms maken wij ook wel eens gebruik van een zakje met voorgesneden groenten. Toevallig hadden we nog een half zakje liggen, die dezelfde dag nog op moest.

Wij vinden het lekker om met een heleboel groenten onder andere een omelet/roerei te maken.

Tip 1: groenten omelet/roerei op brood

Benodigdheden:

  • 50-100 gram groenten (wij gebruiken een Mexicaanse groentenmix met mais, paprika, ui, peper en sperziebonen)
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • snufje chilipeper
  • snufje zwarte peper/zout
  • 2 boterhammen

Bereidingswijze:
Snijd alle groenten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de groenten in ongeveer 5 minuten zacht. Ondertussen meng je in een beker de eieren met de melk, een snufje chilipeper, zwarte peper en zout. Als de groenten zacht zijn, giet je het eimengsel er overheen. Maak er een omelet van of roerei. Zodra de eieren gaar zijn, is het klaar. Serveer je omelet/roerei op een boterham met rucola (hadden we ook nog over).

 photo B8363C25-102B-465B-97A5-A0F937E9A9C0_zpsdo1imyb6.jpg

Tip 2: gebakken rijst met groenten

Snijd alle groenten die je nog hebt ik blokjes en maak vervolgens een lekkere pan met gebakken rijst met groenten en ei.

 photo IMG_3220_zps4338e95f.jpg

Tip 3: hartige taart/quiche/plaattaart

Als wij groenten over hebben, maken wij vaak een hartige taart, een quiche of een plaattaart. Het is super simpel, je kan alle restjes die je in de koelkast hebt liggen, gebruiken en het is ook nog eens heel lekker. Heb je wat inspiratie nodig voor een lekker hartig taart/quiche/plaattaart recept, klik dan hier.

 photo 40CFD347-AAFF-4322-83B9-60F4ADA6D7E7_zpsslbyuath.jpg

Tip 4: soep!

Als je groenten over hebt, kun je er ook een lekkere pan soep van maken! Maak bijvoorbeeld een groentensoepje met bouillon. Of maak een wat dikkere soep (die je aan het eind pureert) met bijvoorbeeld courgette en wortel. Op zoek naar soeprecepten? Klik dan hier.

 photo IMG_5027_zps181f2dd5.jpg

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken