Risottoballetjes met prei

  • Snacks

Risottoballetjes met prei
Ik ben echt gek op risotto. Laatst had ik wat extra risotto gemaakt, zodat ik met dit restje risottoballetjes kon maken. Ik was namelijk al jaren benieuwd naar risottoballetjes, maar meestal lukte het niet om deze te maken omdat ik alle risotto meteen bij het avondeten ophad en nooit een restje overhield, maar dus keer dus wel! Maak dus eens een keer een grote portie risotto en bewaar een deel in de koelkast. Ga de volgende dag met risottoballetjes aan de slag, want ze zijn echt verrukkelijk!

Recept voor circa 25 risottoballetjes
Tijd: 40 min.

Benodigdheden:

Bereidingswijze:
Begin met het bereiden van de risotto. Laat de risotto vervolgens even afkoelen in de koelkast zodat je er daarna mooie balletjes van kunt vormen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak twee bordjes en een kommetje. Verdeel over één bordje de bloem, over het volgende bordje een laagje paneermeel en in de kom kluts je een ei door elkaar. Vorm met je handen kleine balletjes van de risotto. Haal de risottoballetjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan rol ze dan door het paneermeel. Leg de risottoballetjes op een bakplaat met bakpapier.
Risottoballetjes met prei
Bak ze circa 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Zelf heb ik de risottoballetjes halverwege een keer gedraaid.

Uiteraard kun je ook een andere soort risotto maken en hiermee de risottoballetjes maken. Wat dacht je van een risottoballetjes met doperwtjes en ham?
Risottoballetjes met prei Risottoballetjes met prei

Onze kookboeken

2 reacties op “Risottoballetjes met prei”
  • Naomi

    Op welke stand worden de risottoballetjes in de oven gedaan?
    Dit weekend geprobeerd en de korst was niet echt krokant. De smaak van het paneermeel kwam nog redelijk naar boven. Gemaakt met de risotto met prei, deze was wat naar de droge kant en deze met mascarpone.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *