Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Romige aardappelschotel

  • Hoofdgerecht

 photo IMG_3778_zpsdd36d1de.jpg

We hebben een super lekker bijgerechtje gemaakt waarbij we geïnspireerd zijn door het gerecht aardappel gratin. Deze romige aardappelschotel is simpel te bereiden maar je hebt er wel wat meer tijd voor nodig. Lekker om bijvoorbeeld in het weekend te maken, wanneer je wat meer tijd hebt.

Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

  • 5 aardappels
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml melk
  • verse bieslook
  • snufje peper
  • 50 gram geraspte kaas

 photo IMG_3710_zps09ad2cf6.jpg
Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van je magnetron-oven op 220 graden en 270 watt. Heb je geen magnetron oven dan kun je ook een gewone oven gebruiken en deze op 220 graden voorverwarmen. Het duurt dan alleen wel iets langer. Schil de aardappels en schaaf of snijd deze in hele dunne plakjes. Maak vervolgens de kaassaus. Hiervoor smelt je de boter in een pannetje. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de bloem mee en roer je dit goed door. Laat dit ongeveer 1 minuut ‘bakken’. Voeg vervolgens de melk toe en roer dit heel goed door. Laat de ‘saus’ nu opwarmen en voeg vervolgens geraspte kaas toe.

 photo IMG_3713_zps0164643d.jpg

Snijd ondertussen de bieslook fijn en voeg ook lekker wat bieslook toe aan de saus. Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe totdat je vindt dat er genoeg kaas in de saus zit.

Vet een ovenschaal(tje) in met een beetje boter of olijfolie. Bedek de bodem nu met een laagje aardappelschijfjes. Verdeel hier overheen ongeveer 1/3 van de saus en nog wat extra bieslook.

 photo IMG_3714_zpsb6dcf685.jpg

Daarna weer een laagje aardappelschijfjes en 1/3 van de saus. En als laatste de resterende aardappelschijfjes en het laatste beetje saus. Verdeel een beetje geraspte kaas over de bovenkant en de aardappelschotel kan voor 30 minuten de magnetron-oven in of voor minimaal 45 minuten de ‘gewone’ oven in.

 photo IMG_3718_zps0217ebde.jpg

Het kan zijn dat de bovenkant wat sneller bruin wordt, dek dan de ovenschaal af met wat folie. Voordat je de aardappelschotel uit de oven haalt, kun je het beste nog even met een vork in de ovenschotel prikken om te kijken of de aardappelschijfjes al zacht zijn geworden.

 photo IMG_3772_zps1765ee5c.jpg

Serveer de aardappelschotel met bijv. een lekkere tomatensalsa en een stukje vlees.

Onze kookboeken