Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Satebroodjes

Satebroodjes

  • Snacks
Satebroodjes

Het is weekend en je hebt zin in wat lekkers: maak dan deze lekkere satebroodjes! Makkelijk te maken, lekker en vrij snel klaar. Ook lekker voor tijdens de lunch.

aan de slag met de satebroodjes!

Wij maken voor dit recept zelf de pindasaus met behulp van dit recept(klik op de link).

Kook de kipfilet in een pan met water circa 10 minuten totdat de kip gaar is. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Als je de kip gekookt hebt, laat je hem even afkoelen en ‘pluk’ je hem daarna uit elkaar. Maak vervolgens de pindasaus.

Zet een steelpannetje op redelijk laag vuur en voeg de pindakaas en water/kokosmelk toe. Roer zo nu en dan even. Als de pindakaas is gesmolten voeg je de overige ingrediënten toe. Het is vooral belangrijk om de saus even te proeven. Wil je de pindasaus, of satesaus, iets dikker? Voeg dan wat extra pindakaas toe. Andersom als je te saus te dik vindt voeg je wat extra water of kokosmelk toe. Als de pindasaus naar smaak is, voeg je de stukjes kip toe en zet je het vuur uit.

Schep circa 2 lepels van de vulling aan de rechter of linkerkant van het plakje bladerdeeg. Laat de randjes vrij. Vouw het plakje bladerdeeg dubbel en maak met een mes een paar inkepingen. Maak op deze manier de rest van de satebroodjes.

Kluts in een beker of bakje het ei door elkaar en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met ei. Bak de satebroodjes circa 20 minuten in de oven.

Satebroodjes

Bewaar het recept voor de satebroodjes op Pinterest

Satebroodjes
Ook lekker:

Hete kip bladerdeeghapjes

burrito hapjes van bladerdeeg

Burritohapjes van bladerdeeg

pittige bladerdeeghapjes met kipgehakt

Pittige bladerdeeghapjes met kipgehakt

Bakjes van bladerdeeg met fruitsalsa

Onze kookboeken

36 reacties op “Hutspot”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept