
Het is weekend en je hebt zin in wat lekkers: maak dan deze lekkere satebroodjes! Makkelijk te maken, lekker en vrij snel klaar. Ook lekker voor tijdens de lunch.
aan de slag met de satebroodjes!
Wij maken voor dit recept zelf de pindasaus met behulp van dit recept(klik op de link).
Kook de kipfilet in een pan met water circa 10 minuten totdat de kip gaar is. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Als je de kip gekookt hebt, laat je hem even afkoelen en ‘pluk’ je hem daarna uit elkaar. Maak vervolgens de pindasaus.
Zet een steelpannetje op redelijk laag vuur en voeg de pindakaas en water/kokosmelk toe. Roer zo nu en dan even. Als de pindakaas is gesmolten voeg je de overige ingrediënten toe. Het is vooral belangrijk om de saus even te proeven. Wil je de pindasaus, of satesaus, iets dikker? Voeg dan wat extra pindakaas toe. Andersom als je te saus te dik vindt voeg je wat extra water of kokosmelk toe. Als de pindasaus naar smaak is, voeg je de stukjes kip toe en zet je het vuur uit.
Schep circa 2 lepels van de vulling aan de rechter of linkerkant van het plakje bladerdeeg. Laat de randjes vrij. Vouw het plakje bladerdeeg dubbel en maak met een mes een paar inkepingen. Maak op deze manier de rest van de satebroodjes.
Kluts in een beker of bakje het ei door elkaar en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met ei. Bak de satebroodjes circa 20 minuten in de oven.

Bewaar het recept voor de satebroodjes op Pinterest!

En toch moet het zo , misschien te veel water gebruikt, ik doe eerst aardappelds en zet die net onder water en doe dan de wortels en dan de uien.Door het koken met deksel dicht onstaat er meer stoom waardoor de groente meer stoomt,xtra tip,doe een klonte boter erbij,voorkomt overkoken.misschien dat je hier wat aan hebt.
Vandaag hutspot 🙋🏽♂️😃
Leuke extra tips
Vandaag de fout in gegaan doordat ik zowel de aardappels als wortels en ui tegelijk in het water heb gezet omdat dat er stond dan, dan, dan…
Maar achteraf gezien bleek het zo te zijn dat je eerst de aardappel moet koken. Misschien is dit een handige tip voor de site om die stap beter uit te leggen. Voor de rest een heerlijk gemakkelijk receptje!
Van de groenteboer kreeg ik de tip om een pastinaak door de hutspot te doen. Dus winterpeen, ui en pastinaak. En de bruine bonen horen er voor ons ook helemaal bij!!!
Super lekker 😊
Oeh, ga ik ook eens proberen 🙂
Ik doe eerst rundvleesblokjes koken in de snelkookpan even zonder deksel.. Het schuim schep je er af. Het kookvocht en halfgare vlees in de pan laten. Dan gaan de aardappelen, uien en wortelen er bij. Uien en wortelen panklaar bij de supermarkt halen. Dan gaat het deksel er op en breng ik de pan onder druk. Na ca 10 minuten kan het gas uit en laat ik de druk vanzelf aflopen. Dan stampen maar, hutspot kruiden (zakje uit supermarkt),peper en zout naar smaak toevoegen. Het is even gokken met de hoeveelheid water waarmee je begint anders wordt die te nat. Ik maak zo’n 2,5 kilo. Makkelijk voor bezoek, een keer een bord vol scheppen en klaar. Ik doe wat in bakjes.in de vriezer voor als het uit de hand gaat lopen met een evenement. Dan neem ik een kleine magnetron mee en warm ik het op in de geïmproviseerde veldkeuken.
Afgelopen woensdag dit recept gemaakt met prei in plaats van uien. Het was heerlijk.
Blijkbaar is hutspot in Nederland wat wij (Belgen) stoemp noemen.
Hutspot is bij ons iets helemaal anders.
Wat grappig zeg dat hutspot bij jullie heel wat anders is. Wat is hutspot in België dan 🙂 ? Ben ik wel benieuwd naar!
Een pastinaak erbij is ook erg lekker
Goeie tip 😀
Ik kook de wortel met ui en aardappelen apart, bij de wortelen tijdens het stampen voeg ik wat sambal toe,
Lekkerder en gezonder zonder boter!
Echte roomboter is juist gezond…
Aangezien mijn man en ik geen uien mogen doen wij het meestal met prei. Smaakt net zo lekker.
Wat een goed idee 🙂
Ik bak gehakt rul met jus erdoorheen en dan dit door de gestampte groenten, heerlijk!
Als je de uien bakt ipv er in mee kookt is het nog veel lekkerder 🤗🤗🤗
Oeeeh goeie tip 🙂
Erg lekker als je hutspot maakt is om de ui en de wortel te bakken/stoven ipv van mee te koken. De smaak is dan intenser. Ik bak zelf altijd eerst wat spekjes, zonder boter, als ze beginnen te verkleuren doe je de ui er bij tot ze glazig zijn, dan de wortel, even meebakken. Deksel op de pan en gaar laten stoven. Puree maken en de wortel en ui er even grof doorheen stampen.
Dat klinkt goed, ga ik zeker eens proberen!
Met een prei extra komt de smaak beter uit, vinden wij
Bedankt voor de tip 🙂