Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Spruitjesovenschotel met gehakt

  • Hoofdgerecht

Spruitjesovenschotel met gehakt
Het is weer helemaal het seizoen voor spruitjes dus bedachten wij deze lekkere spruitjesovenschotel met gehakt. Hij is heel makkelijk om te maken en je kunt het prima een paar uur van tevoren bereiden en net voor het eten in de oven schuiven. Lees hier hoe we dit gemaakt hebben.

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min. + 20 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 300 gram spruitjes
  • 300 gram gehakt
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • zout en peper
  • handje geraspte kaas

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de spruitjes schoon en snij ze door de helft. Snipper de ui en de knoflook. Je hebt nu maar één pan nodig voor al het ‘ bakwerk’. Doe wat olie in een pan en bak de aardappelschijfjes even aan totdat ze lichtbruin zijn (circa 5-8 min). Haal de aardappelschijfjes daarna uit de pan en hou ze apart.
Spruitjesovenschotel met gehakt
Bak nu het gehakt rul. Voeg daarna je ui en knoflook toe en bak dit even mee. Als dit klaar is zet je ook dit even aan de kant. Nu is het tijd om de spruitjes te bakken. Doe wederom wat olie in de pan en roerbak de spruitjes een minuut of 5, samen met wat zout, peper en de kerriepoeder. Na 5 minuten doe je wat water erbij en stoof je de spruitjes nog 5 minuten door totdat ze lekker gaar zijn (ze mogen nog een beetje een ‘bite’ hebben). Als de spruitjes klaar zijn kunnen we beginnen met het opbouwen van het gerecht in de ovenschaal. Begin met de helft van de aardappelschijfjes, dan het gehakt, dan de spruitjes en daarna de andere helft van de aardappelschijfjes. Wij maakten een kleinere portie en hebben dus niet afgesloten met een laagje aardappelschijfjes, het is maar net wat je wilt.
Spruitjesovenschotel met gehakt
Maak het geheel af met geraspte kaas en schuif de spruitjesovenschotel met gehakt gedurende 20 minuten in de oven.Spruitjesovenschotel met gehaktAls de kaas lekker gesmolten is ben je klaar!
Spruitjesovenschotel met gehakt
Spruitjesovenschotel met gehakt

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken