Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Tip: pompoen schillen en snijden

Ken je dat, je hebt pompoen nodig in een recept maar je ziet er nu al tegenop om in te moeten hakken op zo’n oranje gevaarte? De schil van een pompoen is keihard, maar na het lezen van dit artikel wordt het schillen van je pompoen een eitje!

Wat moet je doen?
Zet een pan water op die groot genoeg is om je hele pompoen onder te kunnen dompelen in water. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt doe je je pompoen in zijn geheel in de pan. Kook de pompoen ongeveer 5 minuten. Je kunt met een het puntje van een mes even kijken of je er al makkelijk door komt. Als de schil zacht genoeg is haal je de pompoen uit de pan en laat je hem even afkoelen. Nu kun je met een dunschiller heel gemakkelijk je pompoen schillen! Als je je pompoen vooraf gekookt hebt is snijden ook een peulenschil.pompoen

Het is geen noodzaak om je pompoen te schillen, tijdens de bereiding van pompoen wordt de schil net zo zacht als de binnenkant. Zo behoud je de vitamines die in de schil zitten. Gebruik je je pompoen voor baby’s of kleine kindjes dan is schillen wel aan te raden.

Heb je je pompoen geschild en heb je nu een berg pompoenpitten over? Niet weggooien! Lees dit artikel om te kijken hoe je deze heel gemakkelijk kunt roosteren!

Liever in de oven of magnetron? Snij je pompoen in kwarten en verwijder de pitten en draden. Bak je pompoen in 20-25 minuten op 200 graden gaar. Wil je je pompoen in de magnetron doen prik er dan vooraf gaatjes in (heel belangrijk, anders ontploft hij door de binnendruk!) en doe je magnetron op vol vermogen gedurende 1-2 minuten.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken