Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Tips voor de perfecte cheesecake

Tips voor de perfecte cheesecake
Zoals jullie waarschijnlijk wel weten vieren wij elke gelegenheid met een zelfgemaakte cheesecake. Wij vinden ze echt SUPER lekker en je kunt ze vrij gemakkelijk naar smaak aanpassen. Om een perfecte cheesecake te kunnen maken, is het handig om een paar dingen te weten. We hebben van de Queen of Cheesecakes, Miljuschka Witzenhausen, een aantal handige tips gekregen die we met jullie gaan delen. Ook delen we aan het eind van het artikel een paar tips om je cheesecake nóg lekkerder te maken.

Bekleed je bakvorm altijd met bakpapier
Als je de bakvorm bekleed met bakpapier dan kun je na afloop de taart gemakkelijk uit de springvorm halen.

Klop het roomkaasmengsel niet te luchtig
Zorg ervoor dat je het roomkaasmengsel niet te luchtig klopt anders wil de lucht eruit tijdens het bakken. Hierdoor kan je cheesecake gaan scheuren. Klop dus niet.

Roer altijd maïzena door de roomkaas zodat de cheesecake goed compact wordt
Als je een beetje maïzena door je roomkaasmengsel schept, zorgt dit ervoor dat je cheesecake lekker compact wordt. Daarnaast verkleint het ook de kans op scheuren.Tips voor de perfecte cheesecakeDoe nooit de deur open tijdens het bakken en laat de cheesecake in de oven afkoelen
Wil je een mooie cheesecake die niet gaat scheuren aan de bovenkant? Doe dan nooit de deur van de oven open tijdens het bakken en laat de cheesecake een paar uur in de oven afkoelen. Vervolgens zet je de cheesecake minimaal een paar uur of een nachtje in de koelkast.

Gebruik stoom tijdens het bakken van de cheesecake
Om een goede cheesecake te bakken, heb je stoom nodig. Je kunt de springvorm met de cheesecake in een ovenschaal met water zetten en de cheesecake op deze manier bakken of je kunt een oven gebruiken met stoomfunctie: de Bosch Serie 8 ovens. Deze oven heeft een PerfectBake en AddedSteam functie. Wanneer je de PerfectBake functie inschakelt, meet de oven de zuurstofconcentratie. Dit wordt omgerekend naar de luchtvochtigheidsgraad en wanneer het vochtgehalte op het hoogste niveau is, rondt de oven automatisch het bakproces af. De cheesecake is dan perfect en een satéprikker heb je niet meer nodig. Om ervoor te zorgen dat de cheesecake niet uitdroogt maakt de PerfectBake functie ook automatisch gebruik van AddedSteam. Deze voegt dan automatisch kleine beetjes stoom toe tijdens het bakken, waardoor je cheesecake niet uitdroogt maar heerlijk luchtig blijft van binnen. Als je van gemak houdt en regelmatig iets lekkers bakt zoals een cheesecake (net als wij), dan is dit echt iets voor jou. Wil je meer weten over de Bosch Serie 8 oven met PerfectBake en AddedSteam functie? Lees dan hier meer.
Bosch 8 serie oven
Bekijk ook de video van Miljuschka met nog meer tips voor de perfecte cheesecake:

Zo maak je je cheesecake nóg lekkerder:

  • Kies je favoriete koekjes voor de bodem van de cheesecake. Gebruik ongeveer 200 gram koekjes (zoals kandijkoeken, speculaasjes of biscuitjes) en 75 gram gesmolten boter. Meng dit goed door elkaar en verdeel het geheel over de bodem van de springvorm. Even aandrukken met een lepel en klaar is je bodem.
  • Maak je cheesecake af met een lekkere topping. Bijvoorbeeld wat gesmolten chocolade, verkruimelde koekjes, karamel, nootjes, sprinkles of vers fruit. Je kunt natuurlijk ook meerdere toppings combineren 😉

Hopelijk heb je iets aan onze tips gehad. Ben je helemaal geïnspireerd en heb je zin om een cheesecake te bakken? Bekijk dan de cheesecake recepten op onze website. Miljuschka heeft onlangs het kookboek ‘Lekker Miljuschka’ uitgebracht waarin ze een heel hoofdstuk wijdt aan de lekkerste cheesecakes. Meer weten over de Bosch Serie 8 oven met PerfectBake en AddedSteam functie? Klik dan hier.Tips voor de perfecte cheesecake
Dit artikel is in samenwerking met Bosch gemaakt.

Onze kookboeken