Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Tips voor het organiseren van een Running Dinner

Tips voor het organiseren van een Running Dinner
Wij vinden het ontzettend leuk om etentjes te geven voor onze familie, vrienden en kennissen. Ik vind het heerlijk om te koken voor andere mensen, met een glaasje drinken in de hand te wachten totdat het gerecht klaar is en ondertussen uitgebreid bij te kletsen. Binnenkort gaan Jorrit en ik een Running Dinner organiseren. Een wat? Een Running Dinner is een etentje waarbij je elke gang aan een andere tafel (en in een ander huis) nuttigt. Wij doen vier gangen (Welcome Drinks, voorgerecht, hoofdgerecht en het toetje) en deze verschillende gangen worden verdeeld over de mensen die mee doen. We hebben er nu al super veel zin in! Dit is een ideale manier om een normaal etentje een stuk spannender te maken. In dit artikel geven we jullie handige tips zodat jij ook een Running Dinner kan organiseren.

Tips voor het organiseren van een Running Dinner
Prik een datum & nodig familie, vrienden of buren uit
Wij organiseren ons Running Dinner met behulp van de website van Royal Club: www.runningdinner.nl. Op deze website kan je binnen een paar tellen een datum prikken, je vrienden, familie of buren uitnodigen en vervolgens de gangen verdelen. Op deze manier ben je niet wekenlang aan het smsen over de juiste datum.

Verdeel de gangen
Het is belangrijk om zo snel mogelijk de gangen te verdelen zodat iedereen op tijd kan beginnen met het voorbereiden van de Running Dinner. Wij hebben met behulp van het Spin the Bottle spel de verschillende gangen verdeelt. Dit is een snelle, eerlijke en vooral super leuke manier om te bepalen wat iedereen maakt, zodat je niet jaar in jaar uit dezelfde licht verbrande chocoladebrownie van de buurman hoeft te eten :).
Tips voor het organiseren van een Running Dinner
Een goede voorbereiding is alles
Begin op tijd met het zoeken naar een recept. Vind je het lastig om leuke recepten te vinden? Kijk dan op de inspiratiepagina van Running Dinner voor lekkere recepten. Kun je alle ingrediënten vinden bij je plaatselijke supermarkt of moet je iets bij een speciale winkel halen? Informeer naar de voorkeuren van je gasten, zitten er bijvoorbeeld vegetariërs bij of heeft iemand een allergie? Denk ook na welke drankjes je erbij wilt serveren. Sommige gerechten kun je een dag vantevoren maken, dat scheelt je hoop tijd op de dag zelf. Naast koken wil je misschien ook wel je huis vantevoren opruimen en schoonmaken voordat de gasten komen. En waar je misschien niet meteen aan denkt maar het is ook super handig om van te voren alvast de tafel te dekken. Als je dit op het moment suprême nog moet doen, gaat er veel tijd verloren. Voorkom stress en begin op tijd met het maken van een planning.

Kies voor gerechten die goed voor te bereiden zijn en die je zelf ook lekker vindt!
Maak bijvoorbeeld een gerecht dat je al een paar keer eerder hebt gemaakt en dat bijna niet meer kan mislukken. Kies daarnaast ook voor gerechten die je bijvoorbeeld al een dag eerder kunt maken. Soepen, ovenschotels, sauzen maar ook toetjes zijn vaak goed voor te bereiden, zoals: chocoladecakjes met ijs (de cakejes kun je alvast bakken), tiramisu in een glaasje of een lekkere trifle. Recepten die je hebt gekozen van de inspiratiepagina van de website van Running Dinner, kun je het beste eerst een keer oefenen voordat het Running Dinner plaatsvindt. Zo kun je het gerecht even oefenen en eventueel naar smaak aanpassen.
PicMonkey Collage1
Begin op tijd met eten
Omdat je elke gang bij iemand anders thuis eet, is het handig om op tijd te beginnen met de Welcome Drinks. Wij hebben voor onszelf het volgende schema gemaakt:

Welcome Drinks: 17.30-18:30 uur
Voorgerecht: 19.00-19.30 uur
Hoofdgerecht: 20:00-21.00 uur
Toetje: 21:15-22:30 uur

En de allerbelangrijkste tip: geniet ervan!
We zijn heel erg benieuwd of jullie ook een Running Dinner gaan organiseren. Wij zijn in ieder geval heel erg enthousiast, want hoe leuk is het om samen met vrienden, familie of misschien wel buren een lekker etentje te organiseren. Vergeet niet om je Running Dinner aan te melden op de website van Running Dinner want daar kun je super eenvoudig een datum prikken, iedereen uitnodigingen, de gangen verdelen met het Spin the Bottle spel en nog meer.

Houd Lekker en Simpel in de gaten want binnenkort komt er een video online waarin we je 3 lekkere Welcome Drinks laten zien.
Tips voor het organiseren van een Running Dinner
Tips voor het organiseren van een Running Dinner
 
Dit artikel is in samenwerking met Royal Club geschreven.
Advertisement

Onze kookboeken