Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Wafels maken op het fornuis

 • Ontbijt

Wafels
Laatst kwam ik bij de Xenos een wafelijzer voor op het fornuis tegen. Het maakte mij nieuwsgierig en voor 7,99 euro kon ik het niet laten om hem mee naar huis te nemen. Ik was erg benieuwd of de wafelijzer zou ‘werken’ en ik dook dan ook al gauw de keuken in. Ik was sceptisch maar ik moet zeggen dat de wafelijzer eigenlijk prima werkte. Na ongeveer 5 minuten op het vuur was de wafel klaar. Daarnaast vind ik het voordeel van deze wafelijzer, dat hij erg klein is en makkelijk op te bergen en natuurlijk de lage prijs. Je kunt de wafels eten als ontbijt, lunch of serveren als hapje met bijvoorbeeld oud&nieuw. Lees gauw verder voor het recept voor wafels.

Recept voor circa 3 wafels
Tijd: 25 min.

Benodigdheden:

 • 60 gr zachte boter
 • 50 gr suiker
 • 1 ei
 • 125 gr (volkoren)bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 125 ml melk
 • halve tl kaneel/koek-en speculaaskruiden

Bereidingswijze:
Meng in een kom de boter met suiker. Voeg vervolgens de rest van de ingredienten toe en meng alles goed door elkaar.
Wafels
Ik gebruik voor dit recept een wafelijzer van Xenos. Ik heb deze voor 7,99 euro gekocht. Wafels
Verwarm de wafelijzer ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje. Vet vervolgens de wafelijzer in met boter, een bakspray of wat olie. Verdeel ongeveer 2/3 van het beslag over de wafelijzer. Wafels
Doe de wafelijzer dicht met het klemmetje en leg voor ongeveer 5 minuten op het vuur totdat de wafel gaar is.Wafels
Serveren met poedersuiker en eventueel wat amandelschaafsel en blauwe bessen.

Ook lekker met:

 • ijs en aardbeien
 • stukjes appel en kaneel
 • gesmolten chocolade en frambozen

Op zoek naar meer hapjes voor Oud&Nieuw? Bekijk hier ons receptenoverzicht met hapjes voor de jaarwisseling.
Wafels

Onze kookboeken