Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zelf dumpling vellen maken

  • Hoofdgerecht
  • 2-3 personen
  • 45 min. bereidingstijd
dumpling vellen

We hebben al vaker een recept voor dumplings gedeeld. Helaas zijn dumpling vellen vaak niet bij de supermarkt te koop, maar alleen bij de toko. Daarom vandaag een recept voor het maken van dumpling vellen. Dit is namelijk heel makkelijk en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig!

Recept voor circa 20 dumpling vellen

Bereidingswijze:

Doe het kokende water en het zout in een kom en roer dit even door. Laat het water een klein beetje afkoelen. Ondertussen kun je de bloem even zeven. Doe vervolgens de bloem in een kom en voeg het warme water toe. Je kunt dit met de hand of met een keukenmachine kneden totdat je een soepel deeg hebt. Is het deeg iets te nat, voeg dan nog een beetje bloem toe. Vervolgens verdeel je het deeg in twee gelijke stukken. Maak van het deeg twee rollen/worsten en verpak ze in huishoudfolie. Laat het deeg een half uurtje rusten op het aanrecht. Hak elke rol in ongeveer 10 stukjes. Vorm met je handen kleine balletjes van het deeg. Dek de bolletjes deeg die je niet gebruikt even af met een theedoek zodat ze niet uitdrogen. Verdeel wat maizena over je aanrecht of op een snijplank en rol het deeg uit.

Snijd met een koekvorm of met behulp van een klein bakje een rondje uit het deeg. Zorg ervoor dat je het deeg heel dun uitrolt en dat het overal even dik is.
Tip: Je kunt dumpling vellen ook prima invriezen. Leg tussen elk dumpling vel een stukje bakpapier.

Hierna is het een kwestie van de dumpling vellen vullen. Hieronder zie je een aantal lekkere dumpling recepten.

Bekijk ook eens deze dumpling recepten

Dumplings met gehakt

Dumplings met kip

dumpling vellen

Bewaar het recept voor de dumpling vellen op Pinterest

dumpling vellen

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken