Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
pizzadeeg

pizzadeeg maken

  • Bakken
  • 2 personen
  • 20 min. bereidingstijd
    60 min. rijzen
Pizza van de barbecue

Zelf pizzadeeg maken? Je denkt misschien dat alleen de echte pizzabakkers zelf hun pizzadeeg kunnen maken, maar dit kan je prima zelf thuis maken! In dit artikel laten we je zien hoe je stap voor stap zelf je pizzadeeg kunt maken. 

De allerlekkerste pizza recepten vind je hier!

aan de slag met het pizzadeeg!

Doe de bloem, gist, suiker en het zout in een grote mengkom. Let erop dat je het zout en de gist niet direct met elkaar in contact laat komen, want dit gaat de werking van het gist tegen. Leg de ingrediënten dus uit elkaar in de kom. Meng nu alles door met een pollepel.

Maak een kuiltje in de bloem en doe hier de olijfolie en het water in. Kies voor een goede olijfolie, dit komt de smaak van je pizzadeeg absoluut ten goede. Roer nu alles met een pollepel goed door elkaar.
Zelf (spelt)pizzadeeg maken
Zelf (spelt)pizzadeeg maken
Nu kun je de keukenmachine gebruiken met de kneedhaak of je gebruikt je handen. Probeer als je je handen gebruikt niet te veel te knijpen in het deeg, maar vouw het deeg. Je maakt het plat, vouwt het dicht en maakt het weer plat.
Zelf (spelt)pizzadeeg maken
Kneed totdat er een bal ontstaat en kneed nu nog ongeveer 10 minuten verder. Voeg extra water toe als het deeg te droog is en als het te nat is voeg je extra bloem toe. Laat nu het deeg minimaal een uurtje rusten met een schone theedoek erop.
Zelf (spelt)pizzadeeg maken
Na ongeveer een uurtje is het deeg bijna 2x zo groot geworden.
Zelf (spelt)pizzadeeg maken
Met het deeg kun je 2 grote pizza’s of 1 grote en 3 kleine pizzaatjes maken. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier, beleg de pizza’s en bak ze ongeveer 15 minuten op 220 graden.
Zelf (spelt)pizzadeeg maken
Bewaar het recept voor pizzadeeg op Pinterest!
Zelf (spelt)pizzadeeg maken

ook lekker:
pizza alfredo met kip

pizza alfredo met kip

Pizza quattro formaggi

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken