Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zelfgemaakt ijs met maar 2 ingrediënten!

 • Dessert

 photo BANANAICECREAM_zps1ae77758.jpg

Als buiten het zonnetje lekker schijnt, krijgen wij meteen zin in ijskoffies en ijs! Wist je dat je heel gemakkelijk en met maar 2 ingrediënten zelf ijs kunt maken? Kijk dus snel verder voor een super lekker recept voor ijs met maar 2 ingrediënten! 

Recept voor 1-2 personen

Benodigdheden:

 • 3 bananen
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • keukenmachine/blender

Bereidingswijze:
Verwijder de schil van de bananen en snijd de bananen in plakjes. Leg de plakjes banaan op een bord en zet het bord vervolgens in de diepvries totdat de plakjes banaan zijn bevroren.

Zodra de banaan is bevroren, kun je het ijs gaan maken. Doe de bevroren banaan in een blender en meng het geheel net zolang totdat het een mooi glad geheel is geworden. Het kan zijn dat je tussendoor soms even met een lepel de bodem van de blender moet leeg schrapen.

Zodra het een glad geheel is voeg je het cacaopoeder toe en meng je het net zolang totdat het de structuur heeft van zacht softijs.

 photo kaleyann_ChocolateIceCream_3_zps8c188075.jpg
Bron: Modern Parents Messy Kids

Je kunt vervolgens het ijs meteen serveren of het terugzetten in de vriezer totdat je het wilt eten. Laat het ijs niet meer dan 2 uur in de vriezer staan want dan moet je het vervolgens eerst een beetje laten ontdooien als je het wilt eten.

 photo kaleyann_ChocolateIceCream_4_zps305a7a2c.jpg

Tip: je kunt in plaats van cacaopoeder bijvoorbeeld ook kaneel of vanille toevoegen.

Bron: Modern Parents Messy Kids

Onze kookboeken

4 reacties op “Zelfgemaakt ijs met maar 2 ingrediënten!”
 • Ik maak dit ook graag! Met een scoop proteïnepoeder erbij werkt ook goed en dan heb je gelijk wat extra eiwit binnen 🙂

 • Eveline

  Kan dit gewoon in de bak van een keukenmachine? Daar heb je geen aparte ijskom voor nodig toch? Ziet er heerlijk uit. WIl het graag eens proberen.

 • Laura

  Ziet er super lekker uit, ik ben dol op ijs! Helaas ben ik niet zo’n fan van banaan. Kan dit ook met ander bevroren fruit, of proef je de banaan niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.