Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zweedse chocolade taart

  • Bakken

Zweedse chocolade taart
Ik at deze Zweedse kleverige chocolade taart, ook wel bekend als kladdkaka, laatst buiten de deur en was meteen verkocht. De taart heeft wat weg van een combinatie tussen een doorsnee chocoladetaart en een smeuïge brownie. Ontzettend lekker en eigenlijk vrij simpel om te maken. Je hebt er slechts zes ingrediënten voor nodig!

Recept voor 10 personen
Tijd: 15 min + 20 min in de oven

Benodigdheden:

  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 200 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 tl vanille extract

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in. Ik maakte gebruik van een boterkoekvorm, maar je kan een gewone taartvorm gebruiken of eventueel een ovenschaal. Smelt de boter en zet deze aan de kant om af te koelen. Mix de eieren, samen met de suiker en vanille extract. Doe dit gedurende 4 á 5 minuten, met een wit, luchtig eimengsel als resultaat. Zeef de bloem en het cacaopoeder om klontjes te voorkomen en voeg dit toe aan het eimengsel. Schep dit om met behulp van een spatel, zodat het een luchtig beslag blijft. Tot slot mag ook de gesmolten boter erbij. Roer ook de boter er met de spatel doorheen, net zolang totdat het volledig is opgenomen.

Giet/schep het mengsel in de bakvorm.

Bak de chocoladetaart ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. De taart zal niet rijzen en is na het bakken nog zacht in het midden. Serveer de kladdkaka met een bolletje vanille ijs of garneer hem net als ik deed, met wat gesmolten chocolade.
Zweedse chocolade taart
Zweedse chocolade taart

Met liefde gebakken en geschreven door Merel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken