Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zelfgemaakte visburger

  • Hoofdgerecht

Lekkere zelfgemaakte visburger
Deze heerlijke visburgers zijn ontzettend simpel en snel te maken, daarbij is de smaak ook nog eens overheerlijk! Je kan zelf kiezen wat voor soort vis je gebruikt maar wij hebben zelf gekozen voor pangasiusfilets. In plaats van een visburger kan je voor de kids lekkere vissticks maken.

Tijd: 20-25 min.
Recept voor 4 visburgers

Benodigdheden: 

  • 2 pangasiusfilets
  • 1 bosui
  • Paneermeel (gekruid)
  • Zout en peper
  • 1 ei

Zelfgemaakte visburger
Bereidingswijze:
Begin met het snijden van de vis in stukjes, snijd daarna ook het bosuitje toe en maal met een staafmixer of in de keukenmachine de vis met de bosui fijn. Heb je geen keukenmachine of staafmixer, probeer het dan zo fijn mogelijk te snijden/hakken. Voeg hieraan het ei toe en meng dit met een vork door het vismengsel. Breng het geheel nog wat op smaak met zout en peper.
Zelfgemaakte visburger
Als je de visburgers op een broodje wilt serveren kan je nu eventueel de grill voorverwarmen. Strooi op een bordje een laagje paneermeel en vorm met je handen 4 burgers van het vismengsel. Wentel deze daarna door het paneermeel en ga zo door totdat je alle burgers hebt gedaan. Giet daarna een scheut olijfolie in een koekenpan en wacht totdat de olijfolie heet is.
Zelfgemaakte visburger
Bak daarna de visburgertjes ongeveer in 6 minuten goudbruin, 3 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant.
Zelfgemaakte visburger
Als je de visburger op een broodje wilt serveren kan je tijdens het bakken van de visburgers eventueel wat sla wassen, tomaat en komkommer snijden en een frisse sausje maken. Je kunt de burger natuurlijk ook eten met wat aardappeltjes en sla, ook heerlijk! Serveer de burger lekker met gegrilde broodjes. In circa 3 tot 5 minuten heb je lekkere krokante broodjes en de grill hoeft niet zolang voor te verwarmen. Lekker makkelijk dus.


Het frisse sausje dat wij hebben gemaakt bestaat uit 5 theelepels crème fraiche, 1,5 theelepel mayonaise, een half gesnipperd sjalotje en wat verse bieslook. Meng alles door elkaar en klaar is je snelle frisse sausje!
Zelfgemaakte visburger
Tip: voor kinderen kan je in plaats van een visburger, van het vismengsel een soort visstick maken.
Zelfgemaakte visburger

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken