Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Philly cheesesteak

Amerikaanse recepten

Op zoek naar lekkere én simpele Amerikaanse recepten? Het land van mogelijkheden bewijst zijn naam ook op culinair gebied: het kan soms niet gek genoeg zijn in de Amerikaanse keuken. Wat dacht je van instawaardige milkshakes, Halloween hotdogs, torenhoge hamburgers en pizza’s van de bbq? Vergeet ook niet de zoete lekkernijen, zoals cheesecakes in bijzondere smaken of American pancakes die je doen watertanden. Allemaal even lekker!

We hebben de lekkerste recepten uit de US of A voor je verzameld. De kunst schuilt vaak in de eenvoud, maar het mag ook best een beetje over de top zijn!

Pulled chicken wraps

Hotdogs uit de oven

Cola kip

Million dollar spaghetti

pulled chicken soep

Pulled chicken soep

Waldorf salade met kip

Kip jambalaya met rijst

Vegetarische sloppy Joe

Vegetarische sloppy Joe

Mac & cheese

Mac en cheese met gehakt

skillet cookie

Yoghurt toast

Pulled chicken lasagne

monkey bread

Monkey bread

Frietburger

Blauwe bessen muffins

Pulled chicken

krokante kipburger

Krokante kipburger

citroenrolletjes

Citroenrolletjes

pasta chips

Pasta chips

Hamburger bowl

Oreo toetje

hasselback aardappels van de bbq

Hasselback aardappel van de BBQ

Witte chocoladekoeken

Witte chocoladekoeken met macadamia

De veelzijdigheid van de Amerikaanse keuken

De Verenigde Staten zijn niet alleen groot qua oppervlakte. Het land is opgebouwd vanuit zeer diverse culturen. En dat zie je terug in de keuken! Culinaire invloeden van bijvoorbeeld Zuid-Amerika en Europa hebben zich diep genesteld in de eetcultuur van Amerika. En van deze veelzijdigheid kunnen wij alleen maar genieten! We lieten ons inspireren door heerlijke bbq nacho’s, chilly dogs en caesar sandwiches als variatie op de welbekende salade.

 

Fastfood en Amerikaanse feestdagen

Veel mensen denken bij Amerikaanse recepten gelijk aan karakteristiek fastfood, zoals hamburgers, patat en milkshakes. En dat is natuurlijk ook niet helemaal zonder reden: niks mis met een goed hamburger- of milkshake recept! De kans om hiermee te experimenteren laten we dan ook zeker niet aan ons voorbij gaan. Zelfs je frietjes kun je een upgrade geven door er ‘loaded’ of dirty fries van te maken. Aanrader!

 

Ook de feestdagen bieden ons een waar culinair genot. Denk maar aan de bbq-klassiekers tijdens Independence Day in juli of de Thanksgiving kalkoen. In het najaar overheerst de pompoen als ingrediënt in zowel hartige als zoete gerechten en de pumpkin spice gekte waaide (terecht!) ook naar ons koude kikkerlandje over. Wij maken er bijvoorbeeld deze heerlijke pumpkin spice latte van. Maar deze fantastische smaak leent zich ook perfect voor onze decemberfeestdagen!

 

Een twist op de American classics

Soms zoek je gewoon het recept voor een echte staple in de Amerikaanse keuken. Geen zorgen, we’ve got you covered. Maar op veel van deze recepten kun je ein-de-loos variëren. We geven dan ook graag onze eigen draai aan de classics. Ga helemaal los met onze hamburger recepten en probeer gerust alle cheescake-variaties. We kunnen je alvast verklappen: ze zijn allemaal even lekker.