Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Oud en Nieuw recepten

Op zoek naar lekkere Oud en Nieuw recepten? Wij delen onder andere een klassiek recept voor oliebollen, appelflappen en appelbeignets. Maar denk ook aan andere hapjes zoals bladerdeeghapjes, croissanthapjes met knakworstjes, een lekkere borrelplank en nog veel meer.

Wrap hapjes met ei en chorizo

Hartige rolletjes met roomkaas en zalm

Hartige rolletjes met zalm en roomkaas

Kip pesto hapjes

Kip pesto hapjes

Parmezaanse kipnuggets

Gevulde oliebollen met banketbakkersroom

ham kaas rolletjes

Ham kaas rolletjes

Appelflappen

kaneel en suiker oliebollen

oliebollen recept

Oliebollen recept

Pulled chicken bladerdeeghapjes

Appelbeignets

Poffertjes spiesjes

pittige bladerdeeghapjes met kipgehakt

Pittige bladerdeeghapjes met kipgehakt

Pittige gehakthapjes

Pittige gehakthapjes

Gevuld stokbrood met kip

Gevuld stokbrood met kip

mini frikandelbroodjes

Mini frikandelbroodjes

Oliebollen wentelteefjes

Oliebollen wentelteefjes

hartige oliebollen

Hartige oliebollen

Saucijzenbroodjes met kip

Hapjes met ham en kaas

Vegetarische saucijzenbroodjes

Bananenbeignets

Pastaprikker met ham en kaas

Pasta prikker met ham en kaas

10x bladerdeeghapjes

Eten oudejaarsavond

Waarschijnlijk houdt iedereen zijn eigen tradities er op na met Oud en Nieuw. De een vult de avond met drankjes en lekkere oud en nieuw hapjes, de ander kiest er voor om de hele avond met elkaar aan tafel te zitten om te gourmetten of maakt er een gezellige tapasavond van met allemaal verschillende tapas hapjes. Wat wel overal gelijk is is dat het eten met oudejaarsavond altijd een feestje is.

Wil je het dit jaar eens anders doen? Wanneer je normaal je avond vult met hapjes, dan kun je dit jaar eens voor een avondje tafelen kiezen. Wanneer je normaal houdt van lang tafelen, kun je nu een aantal borrelhapjes maken (en laat je gasten eventueel ook wat hapjes meebrengen). Verder kun je wat variatie aanbrengen in de gerechten die je normaal gesproken vaak maakt. In plaats van klassieke oliebollen kun je oviebollen met banaan en rozijnen maken. En in plaats van je standaard stukjes vlees, kun je een aantal van deze gourmet gerechten kiezen. Je kunt een avondje gourmetten ook eens verruilen voor steengrillen, kaasfonduen of vleesfonduen.

Ben je team borrelhapje, maar wil je eigenlijk wel eens wat anders dan de Hollandse hapjes die je normaal je gasten voorzet? Met deze tapas hapjes heb je gegarandeerd succes! Een verfrissend drankje zoals deze mojito erbij en je bent helemaal klaar.

Drinken en eten Oud en Nieuw

Naast het recept voor mojito hebben we nog veel meer recepten voor drankjes die goed smaken bij het eten met Oud en Nieuw. Serveer je gasten een zelfgemaakte radler of een feestelijke scroppino of laat de alcohol achterwege met deze non-alcoholische drankjes.

Hoe vier jij het liefst Oud en Nieuw?