Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Omelet recepten

Gek op een omelet? Wij delen de lekkerste omelet recepten. Van een Japans omelet tot omeletrolletjes met ham, het komt allemaal voorbij. Je kunt er eindeloos mee variëren en iedere keer weer een lekker gerecht op tafel zetten.

Breakfast burrito met ei en bacon

Chinese omelet

Chinese omelet

Ei wraps met ham en kaas

Broodje uit de pan

tosti ei spek

Tosti ei spek

Broodje ei caprese

Broodje ei caprese

Groente omelet (gourmet recept)

Aardappel omelet met courgette

rosti omelet

Rosti omelet

Nasi met tempeh

Japans omelet

Nasi met bloemkoolrijst

Panini omelet

Omelet met zalm en roomkaas

Gevulde omelet met roomkaas en avocado

Tosti omelet met ham

Tosti omelet

Boerenomelet

Omeletrolletjes met ham

Ontbijt: omelet met avocado en bosui

Spinazie omelet met ham

Broodje Italiaanse omelet

Omelet met spinazie

Gevuld omelet met rösti

Omelet maken

De omelet is van origine een Frans gerecht uit de veertiende eeuw. Het is een van de vele gerechten die je met ei kunt maken. Lekker om te eten bij de lunch, maar ook heel lekker om te eten bij het diner.

Een omelet maken doe je met licht geklopte eieren met een snufje peper en zout. Bak het ei met een klontje boter op niet te hoog vuur en haal het ei van het fornuis net voordat deze klaar is. Als het goed is, is de omelet nu nog een beetje zacht van binnen, maar wel gaar en zelfs een beetje goudgeel aan de buitenkant. Met dit basisrecept valt ontzettend veel te variëren. Een van de bekende klassiekers is een boerenomelet. Je kunt hiervoor de gerechten vooraf in huis halen, maar het is ook een goede en lekkere manier om restjes op te maken. Eet je graag zalm? Dan is het ook heerlijk om deze omelet met zalm en roomkaas te maken. Deze doet het ook goed wanneer er vrienden komen lunchen.

 

Een omelet kun je zo eten, maar het is heel lekker om de omelet op een broodje te doen. Maak er bijvoorbeeld een tosti van of maak een broodje met een Italiaanse omelet. Lees ook deze tips om nog meer te kunnen variëren met omelet recepten. Naast variëren met een omelet kun je nog veel meer recepten met ei maken. Maak er een salade van, gebruik het voor een toetje of eet een ei bij een warm gerecht.

Gezonde omelet

Vrijwel al onze omelet recepten zijn gezond. Vooral wanneer je een omelet maakt met veel groente krijg je veel vitamines binnen. Mocht je graag een omelet met kaas maken, dan kun je deze zo af en toe achterwege laten. Ook kun je een omelet maken in de oven. Onze ultieme gezonde omelet? Dat is deze gevulde omelet met roomkaas en avocado.