Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zomer recepten

De dagen zijn langer en de natuur staat vol in bloei. Het blijft buiten langer warm, waardoor we onze etentjes gezellig naar buiten kunnen verplaatsen. De zomer kun je ook op je bord halen met lekkere zomerse recepten. Tijdens deze warmere dagen zijn lichte gerechten, zoals salades, ideaal. Of je steekt gezellig de barbecue aan. Ook een lekkere lichte soep, zoals de broccoli-courgette soep, is perfect voor een warme zomerdag – wanneer je niet iets zwaars wilt eten. Hier delen we onze zomerse vis, vlees en vegetarische recepten, zodat iedereen lekker aan de slag kan gaan.

Rood fruit tiramisu in glaasjes

Aardappelsalade met bacon

Broodje kip taugé

Pastasalade met tonijn

Citroen cheesecake uit een glaasje

Crispy potato salad

Fajita bowl met kip

Tonijnburger met wortelsalade

Wortelsalade met appel

Indische pulled chicken

broodje met aioli en geroosterde paprika

Broodje met aioli en geroosterde paprika

turks brood met gehakt, paprika en tomaat

Turks brood met gehakt, paprika en tomaat

Ricotta cake met blauwe bessen

Aardbeien muffins

Citroen toetje

Caesar pastasalade met kip

Perzik kruimeltaart

Tomaten plaattaart met burrata

Gnocchi met pesto en spekjes

Appel kruimel van de bbq

Burrata salade

Tortellini salade met kip en spekjes

Broodje gegrilde kip van de bbq

meloensalade

Meloensalade

Zomerse salades

Op een zomerse dag is een salade eigenlijk altijd goed. Je kunt die op allerlei verschillende manieren bereiden. Voor bij de bbq is een zomerse salade met avocado en komkommer perfect. Als je de salade wilt eten als hoofgerecht kun je bijvoorbeeld de noedelsalade met kip maken: die is lekker fris, maar toch vullend. Ook de Italiaanse pastalade met courgette is een heerlijke maaltijdsalade. De couscoussalade met komkommer is weer ideaal om bij een andere maaltijd te serveren.

veschillende hapjes

Wanneer de temperatuur stijgt neemt de eetlust meestal een beetje af. Op de echt warme dagen zetten we daarom graag allemaal kleine verschillende hapjes op tafel. Van een broodje met smeersels, een klein kopje soep tot een lekker tapas recept en een snackje.

Drankjes voor in de zomer

Het is belangrijk dat je goed blijft drinken als het warm is. Speciaal daarom hebben we leuke zomerse drankjes bedacht. Zo is de Mojito ijsthee de ideale verfrissing op een warme dag. Je kunt ook een karaf water specialer maken door er bijvoorbeeld rood fruit of komkommer en munt aan toe te voegen. Om de zomerse vibe echt af te maken kun je een lekker en leuk watermeloendrankje maken: parasolletje erin en je bent klaar!