Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Barbecue recepten

Op zoek naar gerechten voor op of bij de barbecue? We delen hier de lekkerste barbecue recepten die echt iedereen kan maken. Heerlijk koken op de barbecue hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn. Doe hier inspiratie op voor de lekkerste bbq avond: wat dacht je van zalmpakketjes van de barbecue, hamburger van de bbq, worstspiesjes, kipspiesjes of een zelfgemaakt knoflookbrood. Ook kipsate mag natuurlijk niet ontbreken! Alles lekker, simpel en snel klaar!

turks brood met gehakt, paprika en tomaat

Turks brood met gehakt, paprika en tomaat

Appel kruimel van de bbq

Burrata salade

Tortellini salade met kip en spekjes

Broodje gegrilde kip van de bbq

meloensalade

Meloensalade

bbq pulled chicken

Bbq pulled chicken

Griekse pastasalade

Griekse pastasalade met kip

Stokbrood met ham en pesto

Kipschotel van de barbecue

Zalmburger van de bbq

Pasta carbonara salade

knoflooksaus

Hamburger van de barbecue

Aardappelsalade kip pesto

avocado salade met feta

Gevulde aardappel van de bbq

Kip shoarma van de bbq

Krieltjes met kaas van de barbecue

Broodje frikandel kebab

Pasta pesto salade

pulled aubergine

Pulled aubergine van de bbq

Gegrilde aubergine met tomatensalsa

Kipsate van de barbecue

Vis en vlees

Bij een traditionele barbecue mogen gerechten met vis en vlees niet ontbreken. Maar ook deze traditionele ingrediënten kun je in een nieuw en leuk jasje steken. Zo kun je bijvoorbeeld een quesadilla met kip maken, of de lekkere moink ballen. Burgers zijn ook altijd een hit, zoals de heerlijke zalmburger, Indiase kipburger of de geweldige nacho burger.

Vegetarische bbq

Vegetarisch barbecueën is meer dan enkel en alleen groenten aanbraden. Je kunt op de barbecue veel lekkere én leuke vegetarische gerechten maken. Een leuke variant op de kipspies is bijvoorbeeld aardappelspiesjes met courgette of bimi van de barbecue. En wist je dat je zelfs een raclette op de barbecue kunt maken? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Salades

Salades zijn perfect om bij de barbecue te serveren. De frisse bite is een ideale tegenhanger van de rokerige gerechten. Je kunt bijvoorbeeld een snelle aardappelsalade maken, maar ook iets bijzonders proberen, zoals parelcouscous met granaatappel. Ook een Chinese koolsalade is geweldig voor bij de barbecue. Als je een salade wilt die iets meer vult kun je er pasta aan toevoegen, zoals bij een Italiaanse pastasalade of een macaroni salade.