Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Barbecue recepten

Op zoek naar gerechten voor op of bij de barbecue? We delen hier de lekkerste recepten die echt iedereen kan maken. Heerlijk koken op de barbecue hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn. Doe hier inspiratie op voor de lekkerste bbq avond: wat dacht je van zalmpakketjes van de barbecue, worstspiesjes, kipspiesjes of een zelfgemaakt knoflookbrood. Alles lekker, simpel en snel klaar!

Aardappelsalade kip pesto

avocado salade met feta

Gevulde aardappel van de bbq

Kip shoarma van de bbq

Krieltjes met kaas van de barbecue

Broodje frikandel kebab

Pasta pesto salade

Kipsaté uit de oven

pulled aubergine

Pulled aubergine van de bbq

Gegrilde aubergine met tomatensalsa

Wraps met kipsate

tzatziki recept

Romige aardappelsalade met ham

Caprese burger

Tortellini caprese salade

Vegetarische bbq spies met mais

Pastasalade met gerookte kip (+video)

Rolo banaan van de bbq

Rijstsalade met gerookte kip en spekjes

Honing kip spiesjes van de bbq

Gegrilde perzik van de bbq

Aardappelspies van de bbq

3x bbq salades

zalmspies met lente ui van de bbq

Zalmspiezen met lente-ui

Vis en vlees

Bij een traditionele barbecue mogen gerechten met vis en vlees niet ontbreken. Maar ook deze traditionele ingrediënten kun je in een nieuw en leuk jasje steken. Zo kun je bijvoorbeeld een quesadilla met kip maken, of de lekkere moink ballen. Burgers zijn ook altijd een hit, zoals de heerlijke zalmburger, Indiase kipburger of de geweldige nacho burger.

Vegetarische bbq

Vegetarisch barbecueën is meer dan enkel en alleen groenten aanbraden. Je kunt op de barbecue veel lekkere én leuke vegetarische gerechten maken. Een leuke variant op de kipspies is bijvoorbeeld aardappelspiesjes met courgette of bimi van de barbecue. En wist je dat je zelfs een raclette op de barbecue kunt maken? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Salades

Salades zijn perfect om bij de barbecue te serveren. De frisse bite is een ideale tegenhanger van de rokerige gerechten. Je kunt bijvoorbeeld een snelle aardappelsalade maken, maar ook iets bijzonders proberen, zoals parelcouscous met granaatappel. Ook een Chinese koolsalade is geweldig voor bij de barbecue. Als je een salade wilt die iets meer vult kun je er pasta aan toevoegen, zoals bij een Italiaanse pastasalade of een macaroni salade.