Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Quesadilla met kip van de BBQ

  • Hoofdgerecht

Quesadilla met kip van de BBQ
Een aantal weken terug hebben we tijdens een bezoekje aan de Rollende Keukens een heerlijke quesadilla met kip gegeten. Dat heeft ons, en vooral Jorrit, geïnspireerd om de barbecue aan te steken en deze quesadilla van de BBQ te maken, lekker met geroosterde paprika en veel kaas. Serveer er een frisse salade bij en klaar ben je!

Recept voor 3-4 personen
Tijd: circa 30 – 45 min.

Benodigdheden: 

  • 350 gr kipfilet
  • kipkruiden/barbecue dry rub
  • 2 puntpaprika’s
  • 4 wraps
  • 1 ui
  • geraspte kaas
  • je favoriete barbecuesaus (wij hebben de smaak Sweet USA gebruikt)

Bereidingswijze: 

Begin met het aansteken van de barbecue en stook de temperatuur op tot ongeveer 200 graden. Ondertussen kun je de kip op smaak brengen met kipkruiden of een dry rub (kant en klaar of zelfgemaakt) en de ui in grote stukken snijden. Als de barbecue bijna op temperatuur is leg je paprika’s op het rooster. Laat de paprika’s ongeveer 15 – 20 minuten grillen maar keer ze wel zo nu en dan even om. Rijg ondertussen de ui en kipstukjes op een spies.

Als de paprika’s ongeveer 10 minuten op het rooster liggen, leg je de kipspiesjes erbij. Ook de kipspiesjes zo nu en dan even keren. Zodra de kip van buiten dichtgeschroeid is, smeer de kip in met een laagje barbecuesaus.

Als de kip gaar is en de paprika legger zacht is geworden en het velletje makkelijk los komt, haal je de kip en de paprika van het rooster af. Maak de barbecue nu gereed voor indirecte bereiding door de heat deflector/plate setter te plaatsen. Heb je een barbecue waarbij je vanaf het begin twee aparte zones, direct en indirect kan inrichten, doe dit dan dat scheelt wat gehannes met gloeiend hete roosters. Zo niet, zorg dan dat je je handen niet verbrandt en houd huisdieren, kinderen en schoonmoeders even op afstand. Goed dan is het nu tijd om de wraps erbij te pakken. Haal het velletje van de paprika en snijd in stukjes en haal de kip van de spiesen af. Verdeel de kip en paprika over de wraps. Beleg iedere wrap wel maar voor de helft. Dan een lekker laagje geraspte kaas erover en dan kun je de wraps dichtvouwen.
Quesadilla met kip van de BBQ
Leg de wraps nu op het rooster van de barbecue.

Zodra de wraps aan beide kanten lekker knapperig zijn geworden kun je aan tafel! Serveer er lekker wat creme fraiche en guacamole bij, of nog wat extra barbecuesaus en smullen maar!

Tip: je kunt dit gerecht natuurlijk ook gewoon in de pan bereiden 😉 
Tip:
 neem vooral eens een kijkje in onze categorie met barbecue recepten!
Quesadilla met kip van de BBQ
Bewaar het recept voor deze quesadilla van de BBQ op Pinterest!
Quesadilla met kip van de BBQ

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Tomaten orzo met spinazie”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.