Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Indische gerechten

Indische gerechten en Indonesische gerechten zijn niet hetzelfde, maar ze zijn wel aan elkaar verbonden. Daarom vind je beide keukens op deze pagina terug. De gerechten zijn vaak lekker kruidig en bevatten veel groente. Je kunt daarnaast variëren met vlees, vis of vleesvervangers. Eet smakelijk!

Indische hutspot

Indische pulled chicken

pasta met rendang

Pasta rendang

Gado gado bowl

Kipsate van de barbecue

Satesaus recept

Rendang met kip

Rendang ajam (rendang met kip)

Indisch stoofvlees

rendang

Rendang

Nasi quiche

Pittige boontjes

Bami met gehakt

Bami met gehakt

Bloemkoolcurry met kip

Babi pangang

Nasi met tempeh

Indonesische hamlappen met rijst

Indische eieren in tomatensaus

Broodje gado gado

Kerriesoep met rijst

Sambal goreng boontjes

Indische balletjes

Gado gado wraps

Lekker en Snel – Broodje kipsate

Bami

Indonesische keuken vs. de Indische keuken

De Indonesische keuken bestaat uit de authentieke Indonesische gerechten. Deze keuken is heel divers. Doordat het land uit eilanden bestaat, zijn er veel verschillende recepten en is er ook veel variatie in kruiden. Een typisch Indonesisch gerecht bestaat uit rijst dat wordt aangevuld met een sajoer (een soepachtig groentegerecht) en vlees of bijvoorbeeld tempe. Door de vroegere invloed van Nederland en ook China wordt er in Indonesië ook veel tarwe gebruikt voor gerechten als roti, bami en brood.

De Indische keuken is niet hetzelfde. Het is namelijk een combinatie van zowel de Indonesische en de Chinees-Indonesische keuken als de Europese keuken. Het is ontstaan in de tijd van Nederlands-Indië doordat lokale gerechten meer naar de smaak van de Europeanen werden gemaakt en Europese gerechten een Indonesisch tintje kregen. Ondanks dat beide keukens anders zijn, zijn de beide keukens wel aan elkaar verbonden en hebben ze ook invloed op elkaar.

Indische recepten

Indische gerechten zijn variaties op traditionele Indonesische gerechten. Een aantal bekende Indische recepten zijn pikant gekruide kip in kokossaus, babi pangang, kerrie soep en sperzieboontjes in pikante kokossaus. Wil je uitgebreid Indisch tafelen? Maak dan een rijsttafel.

Indonesisch gerecht

Heb je vanavond meer zin in een echt authentiek Indonesisch gerecht? Maak dan deze Indonesische gado gado of een lekkere en snelle nasi. Heb je wat meer tijd? Dan is deze rendang ook een aanrader. Voor de lunch kun je een lekker broodje kipsaté maken.

Heb je vanavond wel zin in een gerecht met een Aziatisch tintje, maar zoek je wat anders dan deze Indische en Indonesische recepten? Kijk eens bij onze Oosterse recepten voor nog veel meer inspiratie.