Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Oranje recepten

De kleur oranje is onlosmakelijk verbonden met Nederland. Wanneer het feest losbarst in ons land kleuren alle steden oranje om in de stemming te komen. Op deze dagen kunnen je maaltijden natuurlijk niet achterblijven. Daarom hebben we voor jou de lekkerste oranje recepten verzameld. Van heerlijke pittige wortelsoep tot gevulde oranje paprika. Altijd lekker, simpel en snel! 

pompoenbrood

Pompoenbrood

carrot cake koekjes

Carrot cake koekjes

zoete aardappel wortelsoep

Zoete aardappel-wortelsoep

pizza met zoete aardappel

Pizza met zoete aardappel en geitenkaas

Pumpkin pie

Pompoen cakerol

Carrot cake pannenkoekjes

Koningsdag picknick

Zoete aardappel stamppot met andijvie

Pittige wortelsoep

Italiaanse zoete aardappelsoep

Cakerol met mango

Thaise pompoensoep

Gevulde pompoen met tomaat en mozzarella

Zoete aardappelstamppot met prei

Zoete pompoentaart met sinaasappel en speculaas

Carrot cake cheesecake

Advocaat tiramisu

Wortel-tomatensoep

Mango milkshake

Oranje smoothie

Paprika-maissoep

5x oranje recepten

Linzensoep met pompoen

Lekkerste Koningsdag recepten

Als er één dag is waarbij oranje recepten een must zijn, is het Koningsdag. Kom in de feeststemming met deze oranje lekkernijen. Binnen 30 minuten kun je al een heerlijke zoete aardappelstamppot, pompoentaart of pasta op tafel zetten. Zo geniet je samen met vrienden of familie binnen no time van de lekkerste Koningsdag maaltijden.

EK en WK recepten

Wanneer oranje speelt kun je een bak chips of nootjes op tafel zetten, maar het is veel leuker als je zelf de snacks maakt. Kom in de stemming en steun onze oranje leeuwen en leeuwinnen geheel in stijl door de gerechten in een leuk oranje jasje te steken. Zo kun je pizzahapjes maken met oranje cherrytomaatjes of heerlijke Mexicaanse nachos serveren. Je kunt ook wraps gevuld met groenten maken. Als je een wortel tortillawrap gebruikt zijn ze nog feestelijker! 

Oranje toetjes

Een Nederlandse feestdag sluit je het beste af met een toetje in thema. Zo is je gehele dag oranje gekleurd. Je kunt voor een leuk tintje een cakerol met mango maken of een heerlijke carrot cake cheesecake. Of wat dacht je van een advocaat tiramisu als feestelijke afsluiter? Hieronder vind je de lekkerste oranje recepten om van elke oer-Hollandse feestdag een succes te maken.