Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Recepten met ei

Het is een van de meest gebruikte ingrediënten in de keuken: het ei. Met dit simpele ingrediënt maak je de lekkerste zoete en hartige gerechten. Verwerk eieren in een heerlijke cake, kluts ze voor een voortreffelijke omelet of probeer alle verschillende variaties op gevulde eieren. Van een luchtige meringue tot een goed gevulde quiche en van een spannende soufflé tot een indrukwekkende tiramisu: met ei maak je het helemaal af.

We hebben de lekkerste recepten met ei voor je verzameld. Zo wordt koken en bakken – je raadt het al – een eitje.

wafels met ei en bacon

quiche Lorraine met prei

Quiche lorraine met prei

Spaanse wraps gezond

Caesar salade met vissticks

gebakken feta ei

Gebakken feta ei

Italiaanse eiersalade

Hartige bladerdeegtaart met bacon

Quiche met prei en chorizo

Pitabroodjes met roerei en avocado

Hartige groente taart met paprika en courgette

Nasi met chorizo

Broodjes met roomkaas en eiersalade

Broodjes met roomkaas en eiersalade

Plaattaart met ei en spek

Quiche met aardappel en spekjes

Gnocchi spinazie ovenschotel

Gnocchi spinazie ovenschotel

Broodje geraspt ei met avocado

Broodje Spaans gezond

Broodje Spaans gezond

Shakshuka plaattaart

Shakshuka plaattaart

Wrap hapjes met ei en chorizo

Shakshuka met aardappel

Shakshuka met aardappel

Breakfast burrito met ei en bacon

Andijviestamppot met ei en spek

Andijviestamppot met ei en spek

Wraps met tonijnsalade

Avocado-ei salade

Ei-ndeloos variëren met recepten

Met eieren kun je werkelijk alle kanten op. Ze vormen een onmisbaar ingrediënt in hartige én zoete recepten, maar kunnen zeker ook de star of the dish zijn. Het ei op zich heeft al heel veel verschillende bereidingswijzen. Zo kun je je eitje bakken, koken, pocheren, stomen, roeren of omtoveren tot een smakelijke omelet. Wist je dat je zelfs een geklutst hardgekookt ei kunt maken? Dat is extra leuk om mee te variëren of om je gasten mee te verrassen!

Handige tips met ei

Hoewel het ei aan de ene kant een van de simpelste ingrediënten is, kan het soms knap lastig zijn om eieren op de juiste manier te verwerken in gerechten. We maken het je graag makkelijk met een paar handige tips voor in de keuken. Zo kun je bijvoorbeeld snel en gemakkelijk checken of een ei vers is en draai je je hand niet meer om voor het scheiden van eieren.

Een ei hoort erbij

Zonder ei zouden veel recepten mislukken. Eieren zorgen voor luchtigheid en laten onder andere cakes en soufflés rijzen. Maar het is ook de basis van een goede mayonaise of bijvoorbeeld een custard. Eieren gebruik je in alledaagse recepten, maar ze mogen ook best eens zelf in het zonnetje staan. Niet alleen als spiegelei sunny side upbij je ontbijtje, maar ook tijdens de paasdagen zetten we met zijn allen heerlijke eiergerechten op tafel. Ga er lekker mee aan de slag op een vrije middag of een luie zondag. Met onze talloze ei-recepten stel je een verrukkelijk eiermenu samen!