Tiramisu

  • Dessert

TiramisuTiramisu is een klassiek Italiaans dessert dat niet mag ontbreken op onze website. We hebben al een heleboel lekkere tiramisu recepten op Lekker en Simpel gedeeld zoals tiramisu met banaan, advocaat tiramisu en Sinterklaas tiramisu maar nog geen klassiek tiramisu recept. In ongeveer 20 minuten staat de tiramisu in de koelkast en moet je nog een paar uur wachten.

Traditioneel wordt er marsalawijn aan de tiramisu toegevoegd, maar wij hebben gekozen voor amandel aroma. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld amaretto, rum of cognac.

Recept voor 6 personen
Tijd: 20 min. + een paar uur in de koelkast

Benodigdheden:

  • 100 gr suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 2 eieren
  • cacao
  • 175 gr lange vingers
  • 1 espresso (90 ml)
  • 2 tl amandel aroma (of amaretto)

Bereidingswijze: tiramisu

Begin met het zetten van een espresso en laat de koffie afkoelen. Maak een kom en je mixer vetvrij. Dit kun je doen door met een keukenpapiertje met wat citroensap erop er langs te gaan. Scheid de eieren. Doe de eiwitten in de kom die je net vetvrij hebt gemaakt. Klop de eiwitten op totdat de stijf zijn en je de kom dus ondersteboven kunt houden.

Meng in een andere kom het eigeel met het suiker totdat het romig is. Daarna meng je de mascarpone er even kort doorheen. Als dit goed gemengd is schep je ook de eiwitten er doorheen.

Doe de koffie en amandel aroma/amaretto in een kom. Doop een lange vinger even kort in dit mengsel en leg dan in een (oven)schaal (met de gesuikerde kant naar boven). Bedek de bodem van de ovenschaal met lange vingers die je allemaal in de koffie hebt gedoopt.

Daarna verdeel je de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers.

Daarna weer een laag lange vingers en eindig met een laag van het mascarpone mengsel. Strooi wat cacao over de bovenkant. Dit kun je doen met behulp van een zeefje.
Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast (het liefste een hele nacht), totdat hij goed is opgesteven.
TiramisuVolg ons ook op Pinterest en sla daar dit recept op!Tiramisu

Onze kookboeken

3 reacties op “Tiramisu”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *