Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Kerstdessert

Met een feestelijk kerstdessert sluit je het kerstdiner in stijl af. Van tiramisu en ijstaarten tot chocolademousse. Ontdek de lekkerste recepten!

Citroen cheesecake uit een glaasje

appelcrumble met speculoos

Appelcrumble met speculoos

affogatto tiramisu

Affogato tiramisu

Banoffee toetje in een glaasje

Cafe crema

Citroen toetje

Speculoos cheesecake toetje

Chocoladepudding

Bastogne brullee

Bastogne brulee

Tiramisu

stoofperen tiramisu

Stoofperen tiramisu

Mini appelkruimel cheesecake

Mini appelkruimel cheesecake

Koffie mousse

Speculoos tiramisu

Speculaas tiramisu

Oreo toetje

Tiramisu taart (zonder alcohol)

aardbeien mousse

Aardbeien mousse

Koffie toetje met speculoos

Koffie toetje

Appelbollen

Appelbollen

Mini kerst cheesecake in een glaasje

Karamel lava cakejes

Aardbeien panna cotta

Kerst cheesecake

Dessert met kerst

Het dessert met kerst is vaak een van de hoogtepunten van het kerstdiner, alleen al omdat bijna iedereen gek is op toetjes en het is het ideale moment om er eens lekker van te genieten. Verras je gasten met een klassieke tiramisu of maak een van de andere variaties die we van tiramisu hebben gemaakt. Andere kerstdesserts die het zeker goed zullen doen zijn een pavlovarol met rood ruit of een amaretto panna cotta. Vrijwel alle desserts op onze site zijn vooraf te bereiden. Zo hoef je niet tijdens het diner zelf nog aan de slag. Ook fijn, onze recepten zijn nooit te ingewikkeld.

Nagerecht kerst

Cakes en ander bakrecepten doen het trouwens ook altijd goed als nagerecht met kerst. Blijf in de kerststemming met een kersttulband of een sinaasappel-cranberry cake of ga voor een klassieke cake met een bol roomijs. Verder zit je met een cheesecake altijd goed, je kunt ze in verschillende varianten maken en voor sommige heb je niet eens een oven nodig. Kijk voor het toetje voor kerst ook eens bij de overige desserts op onze site. Hier vind je nog veel meer inspiratie voor de lekkerste toetjes.

Wil je het dessert met kerst bescheiden houden? Je kunt verschillende soorten koekjes bakken om bij de koffie te serveren. Of sluit de avond af met een lekkere affogato (koffie met ijs).

Nog een tip voor wanneer je de keuze voor het toetje met kerst hebt gemaakt: bedenk of je het toetje nog mooi wil garneren voor een extra wauw-effect. Versier het dessert met strooisels en poedersuiker en steek er een paar sterretjes in. Succes gegarandeerd!

Meer inspiratie nodig voor het kerstdiner? Kijk eens bij de voorgerechten voor kerst en kerst hoofdgerechten. Ook hebben we alle kerstrecepten op een pagina verzameld zodat je gemakkelijk een heel menu samen kunt stellen.