Sinterklaas recepten

Het duurt niet lang meer voordat Sinterklaas in aantocht is. Duik de keuken in en maak wat lekkere hapjes voor pakjesavond, naast kruidnoten, taaitaai poppetjes en gevulde speculaas. Met deze lekker en simpele Sinterklaas recepten hoef je echt niet lang in de keuken te staan of een ster in de keuken te zijn om wat lekkers op tafel te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Sinterklaas cheesecake, Sinterklaas tiramisu met kruidnoten, speculaasbrokken of gevulde kruidnoten met spijs? Of ga eens gezellig vleesfonduen of gourmetten voordat de pakjes voor de deur staan. Maak er een gezellige avond van met vrienden en/of familie en lekkere hapjes. Fijne pakjesavond!

Sinterklaas bananenbrood

Groente omelet (gourmet recept)

Sinterklaas rocky road

Sinterklaas toetje

Sinterklaas cupcakes

Kruidnoten brownie

Speculaas appeltaart

8x de lekkerste sinterklaas recepten

8x de lekkerste Sinterklaas recepten

Sinterklaas cheesecake

Sinterklaas cheesecake

Speculaas rotsjes

Sinterklaas tiramisu

7x de lekkerste recepten met speculaas

Zelfgemaakte truffel kruidnoten

10x sinterklaas

10x Sinterklaas recepten

Speculaas cakerol met amandelspijs

Arretjescake met witte chocolade en speculaas

Bladerdeegpakketjes met banaan

Speculaas-chocolade taart met amandelen

Kaneel brownies

Tips voor (vlees)fonduen

Speculaascrumble

Appeltiramisu met kaneel

5x de lekkerste Sint recepten

Sinterklaas trifle

Wie is Sinterklaas eigenlijk?

Sinterklaas is al ontzettend oud, hoe oud precies dat weet hij zelf ook niet meer, maar hij stamt ergens uit het begin van onze jaartelling. Het Sinterklaasfeest is gebaseerd op de bisschop Nicolaas van Myra, een Griekse heiligman en de beschermheilige van kinderen. Er zijn verschillende legendes over Sinterklaas en het feest is in al die eeuwen vaak een verandering ondergaan. Het feest zoals we het nu kennen, werd al in de Middeleeuwen gevierd op verschillende plekken in Europa. Tijdens het Sint-Nicolaasfeest zetten arme mensen hun schoen, zodat de rijken er geld in konden stoppen. Ook werden er liedjes gezongen en speculaaspoppen uitgedeeld.

Sinterklaas gerechten

Naast de speculaaspoppen zijn er nog een heleboel traditionele Sinterklaas gerechten. De banketletters en sinaasappels stammen al van ver terug in de tijd en ook suikergoed, pepernoten, kruidnoten en marsepein zijn al eeuwenlang traditie. Deze Sinterklaas gerechten zijn natuurlijk nog steeds bij iedereen geliefd, maar we vinden het ook leuk om de gerechten in een nieuw jasje te steken. Kruidnoten krijgen net dat beetje extra wanneer je ze omtovert tot truffel kruidnoten en een hartige banketstaaf doet het vaak net zo goed als een banketstaaf met amandelspijs.

Nieuwe tradities

Sinterklaas tradities veranderen nog altijd. Bij gezinnen met kinderen komt Sinterklaas op 5 december nog altijd langs met een zak cadeautjes. Wie Sinterklaas viert met een groep vrienden maakt er een gezellige avond van met surprises en gedichten. Wil je er helemaal een heerlijk avondje van maken? Ruil het snoepgoed dan eens in voor een avondje lekker lang tafelen. We noemden al het gourmetten en fonduen, maar ook steengrillen zal het goed doen. De avond sluit je natuurlijk wel af met deze Sinterklaas tiramisu of maak een lekkere taart met citrusvruchten, zoals deze mandarijnen kwarktaart. Tip: vervang de bastognekoeken voor speculaaskoekjes of pepernoten, zo blijf je helemaal in de stemming!

Wat zijn jouw favoriete recepten voor Sinterklaas?