Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zelfgemaakte truffel kruidnoten

  • Bakken

Zelfgemaakte truffel kruidnoten
Pepernoten en kruidnoten, we verwarren ze nog al eens met elkaar en ook ik doe het ieder jaar opnieuw. Laten we het daarom voor eens en voor altijd ophelderen; als we het hebben over de pepernoot, dan hebben we het over de zachte brokjes peperkoek met anijssmaak, die veel weg hebben van taai taai. Hebben we het over de kruidnoot, dan bedoelen we de halve harde bolletjes met speculaaskruiden, die juist meer weg hebben van kleine koekjes. Vandaag een recept voor zelfgemaakte kruidnoten, in een jasje van chocolade en cacao.

Meer Sinterklaas recepten kun je hier vinden.

Recept voor 30 truffel kruidnoten
Tijd: 15 min. + 20 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 100 gram boter
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 2-3 eetlepels melk

Voor het laagje truffel

  • 200 gr witte chocolade
  • 50 gr cacaopoeder

Bereidingswijze:
Begin met het maken van het kruidnotendeeg. Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de melk in een beslagkom en kneed dit goed. Voeg net zoveel melk toe tot er een samenhangend deeg ontstaat. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden, wanneer je het deeg uit de koelkast haalt, en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg kleine bolletje ter grootte van een knikker en leg deze op de bakplaat.
Zelfgemaakte truffel kruidnoten
Druk de bolletjes een klein beetje plat met je vinger. Bak de kruidnoten vervolgens 15 tot 20 minuten en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Smelt, wanneer de kruidnoten goed zijn afgekoeld, de chocolade. Doe dit au-bain marie of gewoon in een steelpannetje. Dompel de kruidnootjes stuk voor stuk onder in de witte chocolade en leg ze hierna terug op de bakplaat. Bestrooi ze tot slot met cacao en laat ze opstijven zodat de chocolade stolt. Bewaar de truffel kruidnoten in de koelkast tot je deze serveert of opeet.
Zelfgemaakte truffel kruidnoten
Zelfgemaakte truffel kruidnoten
Met liefde gebakken en geschreven door Merel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken