Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Winterse gerechten

Op zoek naar een lekker winterse gerechten? Wij delen recepten voor de koude dagen zoals chocolademelk, stamppot (zoals hutspot), stoofvlees, warme soepen en ovenschotels. Vlees, vis en vega recepten komen aan bod.

Indische hutspot

Flammkuchen met prei en spekjes

Surinaamse zuurkool

Sate stoofvlees

Zoete aardappel-broccoli soep

pasta met rendang

Pasta rendang

Spitskoolstamppot met spekjes

Penne alfredo met champignons

Ovenschotel met prei en gehakt

Stoofpotje met kip

broccoli kaas soep

Broccoli kaassoep

Mexicaans stoofvlees, barbacoa

Pompoensoep met wortel

tiramisu koekjes

Tiramisu koekjes

Chili con carne

Zoete aardappelsoep

Bonensoep met chorizo

Tom kha kai soep

Italiaanse minestrone soep

Pasta beef ragu

Vegetarische champignonsoep

Vegetarische champignonsoep

Eenpansgerecht met rookworst

Andijviestamppot met ei en spek

Andijviestamppot met ei en spek

raclette aardappel

Raclette aardappels

Winter gerechten

Waar de zomer de ideale tijd is voor lichte zomerse gerechten, is het in de winter heerlijk om juist voor wat stevigere en verwarmende winter gerechten te kiezen. Waarschijnlijk denk je dan al gauw aan stamppot, zoals boerenkoolstamppot met worst of een ouderwetse stamppot met een verrassende twist. Of wat dacht je van risotto met boerenkool en worst? Verder zijn ook stoofschotels zoals boeuf bourguignon en hachee ontzettend lekker. Terwijl het vlees langzaam gaar staat te pruttelen op het vuur, vult je keuken zich met lekkere geuren. Wil je liever geen vlees? Dan is een chili sin carne ook een heel goede keus.

Andere typische winterse recepten zijn stevige soepen, ovenschotels en hartige taarten. Ook een goed gevulde curry met rijst doet het goed in de winter. Een aantal van ons favorieten zijn een ovenschotel met rode kool, gehakt en appel, paprika-wortel-tomatensoep en quiche lorraine. Zelf slavinken maken is ook leuk en lekker!

Winters gerecht

Op koude dagen is het niet alleen lekker om ‘s avonds voor het diner een winters gerecht te eten. Juist ook voor het ontbijt of voor je lunch, kun je kiezen voor iets dat past bij het seizoen. Begin je dag met havermout met banaan en koekkruiden of maak havermout met amandelen en kokos. Eet bij de lunch een stevige omelet.

Verder is het in de winter het moment om allerlei zoete dingen te bakken. Ga aan de slag met onze bakrecepten en bak een cake, maak een kruimel taart of ga eens zelf aan de slag met oliebollen. Tip: in ons bakboek ZOET vind je nog veel meer bakinspiratie.

Heb je zin in een lange avond aan tafel? In de winter kun je extra genieten van een avond gourmetten of kaasfonduen.