Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Marokkaanse gerechten

De Marokkaanse keuken kent veel gerechten met couscous, dit gaat goed samen met zowel vlees en vis, maar leent zich ook uitstekend voor vegetarische gerechten. De gerechten zijn kruidig en vol van smaak. Door te kiezen voor de ingrediënten die jij het lekkerst vind, staat er vanavond sowieso iets lekkers op tafel!

Couscoussalade met komkommer

Couscous met zalm en courgette

Gevulde tomaten met parelcouscous

Parelcouscous met granaatappel

7x recepten met couscous

7x recepten met couscous

Gevulde paprika met couscous

couscous met gerookte kip

Couscous met gerookte kip

Gevulde puntpaprika’s met couscous

Couscoussalade met avocado

Marokkaanse pompoensoep

Couscous met kikkererwten

Couscoussalade met feta

Couscoussalade met paprika en tomaat

Marokkaanse couscous met courgette

Kip met couscous uit de tajine

Marokkaanse couscous

Verse muntthee

Marokkaanse gerechten

De Marokkaanse keuken is een mengelmoes van verschillende keukens. Je vindt er invloeden van de Moren, de Arabieren en de Andalusiërs in terug. Het belangrijkste ingrediënt in de Marokkaanse keuken is couscous. Je kunt eindeloos variëren met couscous recepten. Door het helemaal Marokkaans te maken, serveer je de couscous bij een tajine schotel. Vlees is ook veel gebruikt in Marokko. Vooral lam wordt veel gegeten, maar ook bijvoorbeeld rundvlees en kip. Daarnaast wordt er aan de kust ook vis gegeten.

Vrijwel alle gerechten in Marokko zijn gekruid. Het bekendste Marokkaanse kruidenmengsel is Râs al Hânout dat bestaat uit 20 verschillende kruiden. Ook krijgen de gerechten meer smaak door het gebruik van onder andere komijn, koriander en kurkuma. Daarnaast worden ook kaneel en gember veel gebruikt. Als laatste wordt ook saffraan veel gebruikt. Dit kostbare kruid geeft gerechten een gele kleur en het smaakt een beetje zoet.

Marokkaanse recepten

Wil je aan de slag met Marokkaanse recepten dan zit met couscous recepten zeker goed. De couscous wordt vaak geserveerd met groente en vlees. Vaak krijg je er ook gekarameliseerde uitjes, rozijnen en kikkererwten bij. Zelf maakten we met courgette een variatie op de Marokkaanse Couscous. Andere gerechten die heel lekker en niet moeilijk om te maken zijn bijvoorbeeld deze gevulde paprika’s.

De Marokkaanse keuken kenmerkt zich ook in zoet gebak en desserts. Appelbeignets zijn geliefd en er is veel gebak met amandel en andere noten zoals deze notentaartjes. Serveer ze met een warme muntthee om het helemaal compleet te maken.