Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Gevulde paprika met couscous

  • Hoofdgerecht

Gevulde paprika met couscous
De gevulde paprika met couscous is hier thuis erg goed in de smaak gevallen. Wij hebben dit als bijgerecht gegeten bij een lekker kommetje soep, namelijk de bloemkool-kerriesoep met rijst (ook een aardser trouwens!).

Recept voor 2 personen
Tijd: circa 15 min. + 15 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 2 paprika’s
  • 75 gr couscous
  • 1 kleine ui
  • 1 tl ras el hanout
  • 150 ml bouillon (groenten)
  • 50 gr feta
  • 1 tomaat

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd vervolgens de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika vervolgens op een rooster of bakplaat.
Gevulde paprika met couscousZodra de over op temperatuur is kunnen de paprika’s erin voor ongeveer 15 minuten. Ondertussen is het tijd om de couscous re bereiden. Doe de couscous in een pan of kom en doe de bouillon erbij. Zorg ervoor dat de bouillon niet meer dan een centimeter boven de couscous uitkomt.
Gevulde paprika met couscous
Leg een schone theedoek over de pan/kom en laat de couscous 5 minuten staan. Snijd ondertussen de feta, ui en tomaat in stukjes. Zodra het vocht door de couscous is opgenomen (even proeven!) kunnen de kruiden en de gesneden tomaat, fetablokjes en ui erdoor. Alles even goed mengen en hiermee vul je de paprika’s zodra ze uit de oven komen. Het resultaat: een heerlijk bijgerecht en met een lekker soepje erbij heb je een heerlijke maaltijd. Ook lekker bij wat aardappeltjes en een stukje vlees of vis.

Tip: heb je deze couscoussalade met avocado al eens geprobeerd? Dit gerecht is hier in huis, vooral ‘s zomers, favoriet!
Tip: ook erg lekker als bijgerecht bij het barbecuen. Je kunt de paprika’s dan ook lekker op de barbecue bereiden in plaats van in de oven.
Gevulde paprika met couscous
Bewaar het recept voor de gevulde paprika met couscous op Pinterest! 
Gevulde paprika met couscous

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken