Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Bijgerechten

Heb je een diner georganiseerd en zoek je nog een lekker bijgerecht? Of wil je vanavond graag een lekker stuk vlees of vis eten en weet je niet wat je erbij kunt eten? In beide gevallen ben je hier helemaal op de juiste plek. Je vindt hier de lekkerste recepten voor bijgerechten die de maaltijd helemaal afmaken.

Pittige boontjes met champignons

bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

tjap tjoy

Pittige asperges uit de wok

Aardappelschotel met ham en kaas

Feta fourno

krokante aardappels uit de oven

Krokante Aardappels uit de oven

Geroosterde pompoensalade

spruitjes uit de oven

caprese kerstkrans

Caprese kerstkrans

Bladerdeeg salade caprese

Gevulde paprika’s met kip

Gevulde puntpaprika’s met geitenkaas

Rijstvel dumplings

Bladerdeeg met feta en honing

Uientaartje van bladerdeeg

Stokbrood met ham en pesto

Krokante Parmezaanse krieltjes

Pesto mozzarella broodjes uit de oven

Sushi muffins met zalm

Knoflook wraps uit de airfryer

Gevulde Indiase puntpaprika’s

Turks brood bruschetta

Gevulde paprika’s met spinazie en feta

Bijgerecht

Zoals de naam al zegt is een bijgerecht een gerecht dat naast of bij een bepaalde gang wordt geserveerd tijdens uitgebreide diners. Maar ook op een gewone doordeweekse dag kun je een bijgerecht maken. Zelf vinden we een salade altijd een lekker bijgerecht. Het is niet te zwaar en bestaat uit groente waardoor je ook je vitamines binnen krijgt. Bij Hollandse gerechten past dit goed, maar ook wanneer je een gerecht maakt uit een andere keuken, is een salade lekker. Stem de salade wel af op het type keuken. Dit doe je door te kiezen voor bepaalde ingrediënten of kruiden, zodat de salade net iets beter bij het gerecht past. Eet je bijvoorbeeld een Aziatisch gerecht, dan is deze komkommersalade heel lekker. Bij Griekse recepten raden we dan weer een salade aan met bijvoorbeeld feta en olijven.

Andere lekkere bijgerecht zijn bijvoorbeeld gerechten met aardappel zoals aardappeltjes uit de oven of zoete aardappelfrietjes. Ook gegrilde groenten, haricots verts met spek en courgette taartjes doen het goed. Zoek je bijgerechten voor bijvoorbeeld de barbecue? Kijk dan eens bij de barbecue recepten. Hier vind je niet alleen een overzicht van gerechten die je klaar kunt maken op de gril, maar ook van gerechten die er goed bij passen.

Het voordeel van de gerechten op deze pagina is, dat er voor iedere kok iets bij zit. Of het nou vlees, vis of vega is. De gerechten zijn niet ingewikkeld en je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig.