Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Cake recepten

Wat is er nou leuker dan een heerlijke, perfecte cake bakken? Cake is een luchtige en zoet gebak, dat we in veel verschillende variaties kennen. Je kunt werkelijk alle kanten op met de veelzijdige cake: van een kruidige pompoencake tot een appel plaatcake. Traditioneel is cake langwerpig, maar tegenwoordig wordt cake in allerlei vormen gemaakt! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke carrot cake muffins? Bekijk hieronder onze geweldige verzameling cake recepten!

Espresso brownietaart

Speculaascake

Speculaascake

appel-perencake

Appel-peren cake

chocolade cake

Chocolade cake

bananencake

No bake malteser cake

kruimelcake met appel en peer

peren speculaas cake

Peren speculaas cake

appel-kaneel cakerol

Appel kaneel cakerol

Kaneelcake

Bananenbrood met appel

Carrot cake met chocola

Carrot cake met chocola

Chocolate chip cake

Chocolate chip cake

Speculoos cake

Speculoos cake

Karamel lava cakejes

Sinterklaas bananenbrood

Victoria sponge cake

Kruidnoten brownie

Pompoen cakerol

Appel plaatcake

Kruidige pompoencake

Cake met cheesecake swirl

Basis cake voor een stapeltaart

Cakerol met mango

Cake voor tijdens de winterperiode

Heerlijk binnen bij het haardvuur zitten, terwijl het buiten sneeuwt: er is bijna niets idyllischer. Nog perfecter maak je deze winterse momenten met een heerlijk stukje cake. Er zijn veel lekkere cakes die perfect zijn voor de winter, wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke pompoen cakejes met cream cheese frosting? En perfect als afsluiter van een kerstdiner is deze sinaasappel-cranberry cake. Wanneer het nieuwe jaar zijn intrede maakt, kun je deze unieke oliebollencake serveren! Dat is weer eens wat anders dan de traditionele oliebollen.

Een cake om indruk mee te maken

Als je aan cake denkt, denk je niet gelijk aan een imposant dessert. Tegenwoordig zijn er echter veel leuke recepten waarmee je jouw tafelgasten echt onder de indruk maakt! Zo kun je bijvoorbeeld deze basis cake maken voor een stapeltaart. Hier kun je vervolgens alles aan toevoegen wat je wilt, zoals mascarpone en fruit, zodat het perfect aansluit bij het diner. Als je aan de buitenkant een boter crème aanbrengt, wordt het helemaal een spektakelstuk!

Gezonde cakes

Wist je dat van de heerlijke cake ook gezonde varianten zijn? Op deze manier kun je zonder schuldgevoel meegenieten van een lekker stukje cake. Probeer bijvoorbeeld eens de courgette cake met appel en dadels, wat iets weg heeft van een worteltaart. De courgette maakt de cake zelfs lekker smeuïg! Een andere gezonde variant is de carrot cake banenenbrood. Deze cake vult ontzettend goed en zit barstensvol met gezonde ingrediënten.