Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Basis cake voor een stapeltaart

  • Bakken

Basis cake voor een stapeltaart
Een stapeltaart maken is niet moeilijk. Wij laten je zien hoe je een basis cake voor een stapeltaart kunt maken. Houd Lekker en Simpel in de gaten, want later deze week delen wij het recept voor een stapeltaart met mascarpone en fruit. Met behulp van dit basis recept kun je allerlei lekkere taarten maken. Denk eens aan een vulling van monchou en aardbeien, of monchou, kaneel en stukjes appel.

Recept voor 2 basis cakes (vorm 22 cm)
Tijd: 20 min. + 20-25 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 200 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 50 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 1 el melk
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 el cacao

Bereidingswijze:

Begin met het maken van de cakes. Start hiervoor met het luchtig kloppen van de boter en de suiker. Voeg beide samen en klop dit gedurende 5-6 minuten. Het botermengsel is nu lichtgeel, bijna wit van kleur. Voeg nu een voor een de eieren toe. Zorg ervoor dat de eieren goed in het mengsel worden opgenomen. Zeef in een aparte kom de bloem en het zelfrijzend bakmeel, om klontjes te voorkomen. Voeg dit ook toe aan het boter- en eimengsel. Zorg ervoor dat je de bloem, cacao en het zelfrijzend bakmeel er voorzichtig doorheen klopt, zodat het beslag luchtig blijft. Doe dit met een spatel of gebruik de laagste stand op je mixer. Tot slot gaan de melk en het vanille extract erbij. Meng ook dit kort en dan is de basis voor de cakes gereed.

Verwarm nu de oven voor op 170 graden. Verdeel het cakebeslag over twee aparte borden of kommetjes. Eventueel kun je aan de twee kommen cakebeslag nog een extra smaakje toevoegen zoals wat koffiepoeder of cacao. Giet het beslag in twee springvormen (van circa 22 cm).

Bak de cakes in het midden van de oven, in zo’n 20-25 minuten gaar. Laat de cakes goed afkoelen op een rooster. Snijd de afgekoelde cakes eventueel bij als de bovenkant is gaan opbollen in de oven. Dit kan simpelweg met een groot broodmes. Je kunt zelfs de cakes nog horizontaal door midden snijden als ze hoog genoeg zijn.    Basis cake voor een stapeltaart
Later deze week laten we zien hoe je met de basis cake onderstaande stapeltaart kunt maken!

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken