Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Voorgerechten Kerst

Geniet met onze recepten van heerlijke kerst voorgerechten. Van vis, vlees, soep en broodjes tot vegetarisch. Zo maak je iedereen blij tijdens het kerstdiner.

bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Geroosterde pompoensalade

caprese kerstkrans

Caprese kerstkrans

Gevulde courgette met risotto

Bladerdeeghapjes met brie en cranberry

Geroosterde tomatensoep

Aardappelsoep in een broodje

Aardappelsoep in een broodje

Salade met peer en mozzarella

Salade met peer en mozzarella

Gevulde avocado met garnalen salade

Gevulde avocado met garnalen salade

Bloemkoolsoep met gerookte zalm

Bloemkoolsoep met gerookte zalm

Italiaanse salade in een glaasje

visragout

Visragout in bakjes

Haricots verts met spek in croissantdeeg

bladerdeegsterren met geitenkaas

Bladerdeegsterren met geitenkaas

Salade met peer en vijgen

carpaccio salade in een glaasje

carpaccio Salade in een glaasje

Sushi salade in een glaasje

sushi salade in een glaasje

paprika-pesto soep

Paprika-pesto soep

Carpaccio van kip

Brie soep

Hartige tompouce

Geroosterde bloemkoolsoep

Pasteitjes met kippenragout

Tomatensoep met basilicum en Parmezaanse kaas

Voorgerechten kerst

Ben jij dit jaar aan de beurt om het kerstdiner te verzorgen en ben je op zoek naar een lekker voorgerecht om het diner mee te beginnen? Met onze kerst voorgerechten zit je zeker goed. De recepten zijn ontzettend lekker en niet moeilijk om te maken, ook kost het je niet al te veel voorbereidingstijd. Dat zal je en hoop stress besparen. De meeste gerechten zijn trouwens al eerder te bereiden. Je hoeft ze dan voor het kerstdiner eventueel alleen nog maar op te warmen. Maak je een salade vooraf? Voeg dan alle ingrediënten samen, maar laat de dressing nog even achterwege. Zo voorkom je dat de overige ingrediënten te zacht worden.

Sommige families organiseren het kerstdiner zo, dat alle gasten allemaal een gang mogen verzorgen. Doen jullie dit ook en is het jouw beurt om het voorgerecht te verzorgen? Je kunt eventueel wat groter uitpakken met een lekkere soep en zelfgemaakte hartige taartjes.

Voorgerechten kerstdiner

Bekende voorgerechten voor het kerstdiner zijn bijvoorbeeld een lekkere tomatensoep, carpaccio, ragout in een bladerdeegbakje of een garnalencocktail. Wil je dit jaar liever eens wat anders, verras je gasten dan met groentetaartjes, zalmrolletjes, een courgette carpaccio of pompoensoep. Je kunt ook een aantal verschillende kleine voorgerechten combineren, zodat het een borrelplankje wordt. Vooral ideaal wanneer de ene gast vegetarisch is en een ander gek is op vis. Zo is er voor ieder wat wils.

Wat ook leuk is, is om een paar tapas gerechten te combineren tot een voorgerecht voor kerst. Combineer mini saucijzenbroodjes met komkommer sushi, een paar bladerdeegstengels, parmahamrolletjes en courgette pizza’s. Zo zit de stemming er direct goed in!

Voorafje kerst

Je hoeft voor een voorgerecht niet groots uit te pakken. Met een klein voorafje voor kerst zit je ook helemaal goed. Maak kleine hapjes die je eventueel mooi serveert in een glaasje of een lepel. Zo krijgt zelfs een klein voorafje iets heel speciaals.

Ben je ook nog op zoek naar een lekker kerst hoofdgerecht of een kerstdessert? Ook daarvoor hebben we veel inspiratie voor je verzameld!